6 Kasım 2022 Pazar

Salvatore Ferragamo- Uomo Signature EDP / 2018


























Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarım firmasıdır. Bugün Salvatore Ferragamo- Uomo Signature ( imza ) isimli parfümü değerlendirmek istiyoruz. Ekşimsi, metalik, tatlı, yapay ve sıcak esintileri var. Turunçgiller, deri, baharatlar, tonka fasülyesi ve kahve aromaları vermekte. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- greyfurt, mandalina, pembe biber,

Orta- selvi bitkisi, kakule, tarçın,

Alt- tonka fasülyesi, kavrulmuş kahve çekirdekleri, paçuli, deri, opoponax.

Salvatore Ferragamo- Uomo Signature isimli parfümün başlangıcı ekşimsi ve metalik turunçgiller ile oluyor. Bergamot ve mandalina algılanıyor. Sonrasında tatlı ve sıcak baharatlar devreye giriyor. Klasik pembe biber ve tarçın var. Kapanışa doğru net biçimde yapay verilmiş tatlı deri notasını hissediyoruz. Son fazda gene tatlı kahve & tonka fasülyesi sentezi görülmekte.

Salvatore Ferragamo- Uomo Signature- günümüz tatlı baharatlı- tonka fasülyeli- kahveli- yapay tatlı derili parfüm örneklerinden biridir. Bu tip parfümlerin ortak problemi, tonka fasülyesi / vanilya, kahve ve karamel gibi çok şekerli olabilen notaları birarada kullandıktan başka, deri notası da klasik kompozisyona sokup, parfümün yüksek tatlılığını iyice yapay ve sentetik düzeye çıkarmalarıdır. Bu arada zaten deri notası da tatlı verilmiştir.

Salvatore Ferragamo- Uomo Signature- yapay ve şekerli yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeterlidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını anlıyoruz. Çabuk terleyen yağlı tende, özellikle deri, kahve ve tonka fasülyesi ile yapışkan tarzda davranıyor ve kalıcılığı gün boyu kuvvetli oluyor. Fark edilirliği ilk anda yüksektir, sonrasında tensel koku biçimine girer. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanabilirsiniz. Ev ve ofis gibi kapalı alanlarda boğucu olacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder