10 Kasım 2022 Perşembe

Maison Francis Kurkdjian- Aqua Celestia Forte EDP / 2018


 


  

Maison Francis Kurkdjian- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Maison Francis Kurkdjian- Aqua Celestia Forte isimli bayan parfümünü inceliyorum. Ekşimsi, buruk, şekerli, sabunsu, pudralı, soğuk, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, misk, aromatik otlar ve çiçeksi notalar barındırıyor. Çiçeksi- yeşil grupta gösterilmektedir.

Üst- misket limonu, turunç yaprağı, limon, nane,

Orta- frank üzümü çiçeği, yasemin, mimoza, hedione molekülü ( yapay yasemin ), vadi zambağı,

Alt- misk.

Maison Francis Kurkdjian- Aqua Celestia Forte isimli parfümün açılışında yer alan turunçgiller ( limon, misket limonu, bergamot ) ekşimsi ve buruk yapıdadır. Fakat son derece canlı, enerjik ve pozitif havasıyla beğenimizi kazandı. Ferah limon kolonyasını başlangıç mükemmeldir. Turunçgillere katılan aromatik otlar soğuk yeşil nane temalıdır. Gene yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar ( turunç yaprağı, limon çiçeği, portakal çiçeği ) erkeksi bir tarza yönelmiştir. Parfümün bundan sonraki orta bölümü tamamen kadınsı aromalardan oluşacaktır : Toplamda çiçeksi notalar ve misk var. Şekerli ve sabunsu yasemin ve zambak ön sırayı alıyor. Pudralı mimoza- kediotu- misk üçlüsü bunu takip ediyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Maison Francis Kurkdjian- Aqua Celestia Forte isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Turunçgiller ve yeşil aromalar hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Şekerli, sabunsu ve pudralı aromaların tene yerleşmesi ise yarım saati buluyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlikle esiyor. Çabuk terleyen yağlı tende bir günü geçen etkili kalıcılığının olmasının sebebi, orta katmandan itibaren parfümü domine eden pudralı, sabunsu ve şekerli aromalardır. Bu aromalar tene dengeli dozaj verilmesini icap ettiriyor. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uyar. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katıln. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder