5 Kasım 2022 Cumartesi

Michael Kors- Extreme Speed EDT / 2018



























Michael Kors firması ABD moda sektörünün önemli temsilcilerindendir. Şimdi Michael Kors- Extreme Speed  ( aşırı hız ) isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, yumuşak, sıcak, metalik ve kuru aromaları vardır. Baharatlar, odunsu notalar, aromatik otlar, çiçeksi notalar ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- kakule, selvi bitkisi, adaçayı,

Orta- tarçın, menekşe yaprağı, kişniş,

Alt- sedir ağacı, paçuli, tütsü, tolu balzamı.

Michael Kors- Extreme Speed isimli parfüm, kuru otlarla başlıyor. Adaçayı, kekik, kişniş ve melek otu biçiminde tahmin etmekteyiz. Bu bölümü çok beğendim. Buna meyvemsi baharatlar & tatlı baharatlar katılmakta. Kakule, tarçın ve pembe biber gibi kaliteli, zengin ve detaylı bir harman vardır. Bu baharatları biraz da Costume National Homme' daki biberli tarçın- kakule çeşnisine benzetiyorum. Hatta baharatlar kapanışa doğru da etkisini gösterecek ve bu kısımda sonradan tütsülü ve metalik hale gelecektir.

Orta katmanda baharatlara yardımcı öğelerden bahsedecek olursak, erkeksi- yeşil çiçekler dikkat çekmektedir. Bunlar sucul ve ferah menekşe ve sardunya olmak üzere, geri plandadır. Yumuşak ve tozlu odunsu notalar genel anlamda kapanışı yapıyor. Sedir ağacı basındır. Dumanlı hissiyat veren yakılmış tütsüler vardır. Paçuli daha ziyade yeşil ve ferah kokar. Daha evvel de söylediğim gibi, orta katmandaki tatlı baharatlar, tütsülü olarak aşağıya iner.

Görüldüğü gibi, Michael Kors- Extreme Speed isimli parfümde baharatlar, hatta domine edici unsur olarak ön planda duruyor. Meyvemsi- tatlımsı- tütsülü baharatlar ana tema kabul edilirse, buna başlangıçta aromatik otlar, ortada yeşil çiçekler ve kapanışta da ahşapsı- odunsu bazlar destek veriyor. Şu halde baharatlar bir katmandır, diğer notalar da bununla harmanlanıp karıştırılıyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar vardır.

Michael Kors- Extreme Speed- tene özgürce sıkılabilir. Çabuk terleyen yağlı tende ( baharatlar ve odunsu notalarla ) gün boyu kalıcı olabilmekte. Buna karşılık gün içinde tazeleme yapılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve saldırgandır. Sonra tene oturup sakinleşir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder