29 Kasım 2022 Salı

Bottega Veneta- Knot Eau Absolue EDP / 2018























Bottega Veneta- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi bu markanın bayan kokularından, Bottega Veneta- Knot Eau Absolue isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, çiçeksi notalar, tütsü, deri ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üstte kediotu, neroli, ortada yasemin, lavanta, alt notalarda mür reçinesi ve opoponax aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapılacaktır.

Bottega Veneta- Eau Knot Absolue- şipre tarzına yakın ekşimsi turunçgillerle başlıyor. Bergamot, limon ve portakal olabilir. Devamında ferah yeşil lavanta ve gene yeşil- bitkisel karakterde turunçgilli çiçekler var. Portakal çiçeği ve limon- mine çiçeği tahminleri yaptım. Orta bölümde yanık tütsü, pudralı sandal ağacı ve yapay kirli deri aromaları baskınlaşıyor. Son bölümde tamamen sabunsu çiçeklerin ağırlığı var : Sabunsu yasemin ve kediotu algılanıyor. Bunlara biraz daha yoğun tozlu ve pudralı sümbülteber eşlik etmekte.



Bottega Veneta- Eau Knot Absolue isimli parfümün notaları şipremsi- yeşil turunçgiller- lavanta- çiçeksi notalar, hayvansal ve kirli aromalar ve sabunsu- kadınsı çiçekler olmak üzere üç değişik katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Akışkanlık gayet yavaştır. Çok sonraları hayvansal ve pudralı aromalarla tene yapışır. Aslında şipremsi- yeşil çiçekler, odunsu notalar ve deri çizgisinde bariz erkeksilik var. Sadece son bölüm kadınsı aromalardan oluşur. Başlangıç gayet ferah ve enerjiktir. Orta bölümde sıcaklık giderek artıyor. Bu nedenle tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta kullanılmaz. Daha çok, sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülecektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli bir kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de hem sahibine, hem de dışarıya dönük olarak güçlü ve yoğundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder