3 Aralık 2022 Cumartesi

Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum / 2018

 















Christian Dior- Fransız moda firmasıdır. Bugün Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum isimli parfümün incelemesini yapacağım. Turunçgiller, ambroksan, lavanta, baharatlar, meyveler ve vanilya içeriklidir. Tatlımsı, şekerli, yapay, sıcak, serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- sichuan biberi, lavanta, yıldız anason, muskat,

Alt- ambroksan, vanilya.

Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcını yapay tatlılıktaki ambroksan ve vanilya yapmaktadır. Bundan kesinlikle emin oluyoruz. Çünkü Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Toilette isimli parfümün kapanışında, sözü geçen bu aromaları karakteristik kokusuyla algılamıştık. Bunu şekerli lavantalı baharatlar ( biber, pembe biber, muskat, anason ve / veya yıldız anason meyvesi ) takip etmektedir. Bu baharatlar, ilerleyen dakikalarda meyvemsi tonlamalar da veriyor. Yıldız anason meyvesi olabilir. Gene şekerli olabilen turunçgiller ( bergamot, limon, mandalina ) geri plandadır. Kapanışta bir defa daha ambroksan- vanilya ikilisini görüyoruz ki, verdiği yapay tatlılıkla baş ağrıtıyor.

Christian Dior- Dior Sauvage Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşmiş oluyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli bir kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Neredeyse genele yayılan ve şekerli ve yapay tatlılıkla belirlenen ( ambroksan, vanilya ) koku ekseni nedeniyle / marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmasına rağmen, tene dengeli sıkılması gerekmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder