7 Aralık 2022 Çarşamba

Gucci- Guilty Oud EDP / 2018

 















Gucci- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Gucci- Guilty Oud isimli parfümü yorumlayacağım. Çiçeksi notalar, meyveler, baharatlar, tütsü, amber, deri, odunsu notalar ve reçineler barındırmaktadır. Tatlı, şekerli, biraz ekşimsi, kuru, pudralı, sıcak, keskin, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- gül, böğürtlen, pembe biber,

Orta- paçuli, cypriol yağı,

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), deri, amber.

Gucci- Guilty Oud isimli parfüm, tatlı güllü- tatlı kırmızı meyveli ( böğürtlen, ahududu )- keskin tatlı pembe biberli açılış yapmaktadır. Biraz ekşimsi mersin meyvesi olabilir. Çiçeksi notalar, meyveler ve yumuşak baharatların yer aldığı başlangıç kısmı, aslında Modern- Arap parfümlerini andırıyor. Tene oturma döneminde gül notasının biraz daha pudralı yapıya evrildiğini göreceğiz. Devamında gene tatlı odunsu notalar ( paçuli ) ve tatlı reçineler ( aromatik sedir ağacı reçinesi ) geliyor. Bunu takip eden öd ağacı teması ve deri notası da tatlı ve kuru yapıdadır. Tatlı ve sıcak amber- tütsü kombinasyonuyla sona gelinmiştir. Deri, tütsü ve amber vurguları Doğulu / Asyalı özellikler taşıyor.

Gucci- Guilty Oud isimli parfümün, genele yayılmış ve şekerliliğe kayabilen tatlılık ve yapay odunsu notalar ( öd ağacı teması dahil ) nedeniyle tene dengeli dozaj verilmesi icap etmektedir. Üç- dört fıs yeter. Çünkü, yukarıda sözünü ettiğimiz bileşenler burun ve zihin algısını belli oranda zorlayabilecek biçimdedir. Ancak açılış bölümündeki ferah ve enerjik güllü- meyveli baharatları beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün boyunca güçlü kalıcılığı olacaktır. Bunda EDP formatında olmasının ve öd ağacı- deri- tütsü- amber çizgisinde ilerleyen daha baskın koku grubunun payı büyüktür. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder