12 Kasım 2022 Cumartesi

Chanel- Bleu De Chanel Parfum / 2018



























Chanel- Fransız moda şirketidir. Bugün Chanel- Bleu De Chanel Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, odunsu notalar, aromatik bitkiler, tütsü, çiçeksi notalar ve amber aromalarıyla biçimleniyor. Tatlımsı, kremsi, ferah, yumuşak ve enerjik yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- limon rendesi, bergamot, nane, artemisia ( yavşan otu ),

Orta- lavanta, sardunya, yeşil notalar, ananas,

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, Iso E Super, tonka fasülyesi, amber ağacı.

Chanel- Bleu De Chanel Parfum isimli parfümün yeşil- bitkisel koku karakteri çok önemlidir ve parfümün gidişatında baskın çıkmaktadır. Bu bağlamda açılış faslı ve orta bölümde yeşil aromalara rastlayacağız. Sırasıyla bergamot- limon karışımı, aromatik otlar ( mentollü nane ve kişniş ), tatlı lavanta ve erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, neroli ) tamamen yeşil ve ferah kokmaktadır. Parfümün ikinci bölümü de odunsu- ambersi notalardan oluşmaktadır ve kapanışa değin sürmektedir. Kremsi sedir ağacı, tatlı sandal ağacı- amber ikilisi, sıcak tütsüler ve isli vetiver buna örnek verilebilir.

Chanel- Bleu De Chanel Parfum isimli parfüm, böylece iki temel koku katmanından meydana gelmiştir : Yeşil notalar ve odunsu- ambersi notalar. Bu katmanlar kendi içinde harmanlanıp, sırayla tene yerleşiyor. Yavaş akışkanlıkla da iki saat sonra tene yakın kalıyor. Fark edilirlik daha ziyade dışarıya karşı etkilidir. Kendini sahibine pek hissettirmez. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapar. Yeşil ve ferah aromaların baskınlığı sayesinde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık ve genelde uyumlu aromalar bulunmaktadır. Yalnız son bölümde amber ve isli vetiverde kontrollü bir yapaylık varsa da, rahatsız etmiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder