9 Kasım 2022 Çarşamba

Memo- Marfa Spices EDP / 2018

 















Memo- Fransız parfüm ve kozmetik şirketidir. Bugün Memo- Marfa Spices isimli parfümü konu seçtim. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, pudralı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, baharatlar, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar ve aromatik otlar barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Kakule, sedir ağacı, sümbülteber, portakal çiçeği, sandal ağacı, sabır otu ve beyaz misk gibi notalara yer verilmiş. Buna ilaveler yapacağım. 

Memo- Marfa Spices isimli parfümün açılışında tatlı, şekerli ve şuruplu meyvelerin olduğunu düşünmekteyim. Aslan meyvesi, çarkıfelek meyvesi, kuş üzümü, ahududu ve böğürtlen olabilir. Sonrasında tatlı kakule gibi baharatlı dokunuşlara var. Ama genel koku gidişatında pek etkili değil. Orta katmanda kremsi & pudralı çiçeksi notalar egemen olacaktır. Portakal çiçeği, sümbülteber, manolya, yasemin, papatya ve osmanthus olarak tahmin ediyorum. Pudralı misk bunlara katılıyor. Son bölümde ise tatlı ve pudralı tonlamaları birarada kullanan odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( çimensi sabır otu ) var. 

Memo- Marfa Spices isimli parfümün pek baharatlı olduğunu söyleyemeyiz. Daha çok, çiçeksi notaların baskın olduğu bayan parfümlerine benziyor. Meyveler ve odunsu notalar da, bu çiçeklere yardımcıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj vermelisiniz. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneli sıcak, şekerli, pudralı ve kremsi aromalardan oluştuğu ve özellikle şekerli ve pudralı kısımlarda her an bir yapaylık / sentetiklik olduğu ve / veya hissedileceği için kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek şart yapmıştır. Aksi takdirde baş ağrısına neden olabilir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder