2 Kasım 2022 Çarşamba

Givenchy- Gentleman EDP / 2018


























Givenchy- Fransız moda şirketidir. Bugün Givenchy- Gentleman EDP isimli parfümü tanıtacağım. Sıcak, kremsi, tatlı, şekerli, yumuşak, tozlu ve yapay esintileri var. Baharatlar, vanilya, reçineler ve odunsu notalarla şekillenmiştir. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- karabiber, lavanta, bergamot,

Orta- iris kökü, tarçın, karanfil çeşnisi.

Alt- paçuli, vanilya, Tolu balzamı, benzoin. tonka fasülyesi.

Givenchy- Gentleman EDP isimli parfüm, baharat patlamasıyla açılmakta : Sıcak karabiber ve tatlı tarçın- karanfil gibi harman yapılmış. Bu baharatlar hemen kremsi tonlamalar yapacaktır. Gene kremsi vanilya bunlara destek veriyor. Sıcaklık giderek artıyor. Ancak ilginç biçimde baharatlar daha ferah ve aromatik hale geliyor. Vanilyalı reçineler, kapanışta tatlılığı yükseltip şekerli boyutlara vardırmaktadır. Tozlu paçuli, odunsu notaları temsilen parfümün genelinde farklı bir koku formatı olarak, parfümü sonlandırıyor.

Givenchy- Gentleman EDP- yüksek kremsi ve tatlı koku karakteri dolaysıyla dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Buna karşın nota geçişleri başarılı verilmiş. Aromalar baharat çeşnisi hariç, katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yakın kalıyor ve reçinelerle yapışıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Çabuk terleyen yağlı tende, baharatlı- vanilyalı koku biçimlenmesi ile gün boyu etkili bir kalıcılığı var. Fark edilirliği, tene yakın durmanın öncesinde, özellikle sahibine karşı güçlü ve yoğundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder