22 Ekim 2022 Cumartesi

Memo- Moroccan Leather EDP / 2018


























Memo- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Memo- Moroccan Leather ( Fas Derisi ) isimli parfümü konuşacağız. Koyu, tozlu, ferah, yumuşak ve sıcak yapıdadır. Deri teması, odunsu notalar, aromatik otlar ve baharatlar barındırmakta. Deri grubunda gösteriliyor.

Notaları iris, vetiver, deri, mandalina, zencefil, selvi bitkisi, ylang ylang, iris, portakal çiçeği, karabiber, vetiver, ambroksan, kasnı otu sakızı, deri, sığla yağı, tonka fasülyesi, misk olarak açıklanmış.

Memo- Moroccan Leather isimli parfümün açılışında koyu, tozlu ama yumuşak deri notası var. Deri notası ana tema olduğu için, parfümü bundan sonra her katmanda domine edecektir. Yumuşak biberli baharatlar ( zencefil- kakule ) orta bölümde yer almıştır. Bunu ferah yeşil kokan- tatlımsı aromatik otlar ( kişniş, yeşil çay ) destekliyor. Yumuşak ve hafifçe tozlu odunsu notalar ( sedir ağacı, vetiver ) kapanışı yapıyor.

Memo- Moroccan Leather- Kuzey Afrika ülkesi olan Fas' ın kültürü, sanatı, mimarîsi, geçim kaynakları, iklimi ve yemek kültüründen esinlenmiş : Fas' ın antik kentlerinin dar ve küçük sokakları, beyaz badanalı ve mavi renkte kapı ve pencereleri olan olan yöresel evleri, bu evlerin yuvarlak kemer ve tonozlu arabesk kapıları, palmiye ve portakal ağaçları, misk kokulu rüzgarları, deniz manzarası, deri işleme sanatları ve mutfak kültüründe kullanılan baharatları gibi Osmanlı ve Arap imparatorluk mirasını yansıtan özelliklerine değinilmiş.

Memo- Moroccan Leather isimli parfüm günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve dengeli sıkıldığı takdirde ( dört- beş fıs ) her mevsime uyar. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Dengeli tatlımsılık ve tozlulukla birlikte uyumlu notalar vardır. Çabuk terleyen yağlı tende, deri teması sayesinde gün boyunca tatminkâr kalıcılık yapar. Elbette kalıcılık performansında Eau De Parfum konsntrasyonunda olmasının etkisi de değerlendirilmelidir. İstenirse gün içinde tazelenebilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder