25 Ekim 2022 Salı

Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum / 2018

 














Tous- İspanyol mücevher markasıdır. Şimdi Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum ismli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, şekerli, kremsi, yapay, ferah ve yumuşak bir yapısı var. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, amber, vanilya ve misk içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor. 

Üst-mandalina, kuş üzümü, pembe biber, limon, 

Orta- gül, iris,

Alt- ambroksan, tonka fasülyesi, misk, vanilya.

Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum- şekerli meyve sularını andıran bir açılış yapıyor. Meyveler ön plandadır. Turunçgiller buna destek verir. Kuş üzümü, ahududu, mandalina ve kan portakalı algılanıyor. Gene de ferah ve enerjik bir başlangıç sayılır. Yumuşak ve tatlımsı baharatlar ( pembe biber ) orta katmana geçişi sağlıyor. Devamında kremsi bir tatlılık barındıran çiçeksi notalar ( gül, iris ) var. Kapanışta yapay bir tatlılık içinde amber ( ambroksan )- vanilya- misk troykası yer almakta. 

Tous- The Origin Oh! For Women Eau De Parfum isimli parfüm, baştan sona tatlı, kremsi ve şekerli rayihalar yaymakta : Meyvemsi- çiçeksi- yapay amberimsi notalar buna örnek verilebilir. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Ne var ki, bir taraftan yumuşak ve ferah olmayı da başarıyor : Baharatlar ve bir nebze olsun çiçekler ve meyveler bu hissiyatı yansıtıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yapışma / yakın kalma eğilimi olduğunu düşünüyorum. Çünkü fark edilirlik dışarıya karşı pek etkili değil, daha ziyade tensel koku gibi duruyor. Yüksek tatlılık ve sonda iyice yapay hale gelen aromalara bakılırsa, kalıcılık performansı çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili oluyor. EDP konsantrasyonunda olması da kalıcılığa katkı yapıyor. Çok sıcak yaz günleri hariç- yılın diğer mevsimlerinde, öğleden sonra- akşam saatlerinde ve soğuk havalarda daha konforlu kullanım sunar. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder