29 Ekim 2022 Cumartesi

Tiziana Terenzi- Caput Mundi Extrait de Parfum / 2018


























Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm markasıdır. Bugünkü inceleme konumuz, Tiziana Terenzi- Caput Mundi isimli parfüm olacaktır. Çiçeksi notalar, ambergis, öd ağacı ve baharatlı nüanslar koku karakterini belirliyor. Tatlı, pudralı, sabunsu, kuru ve yapay aromaları var. Odunsu- çiçeksi grupta gösterilebilir. Paolo Terenzi tasarlamış.

Üst- gül, iris, vadi zambağı, capreuva ağacı / odunu,

Orta- Hindistan öd ağacı, sandal ağacı, paçuli, safran, iris,

Alt- ambergis, sedir ağacı, kaşmir ağacı, agar ağacı, Kamboçya öd ağacı.

Tiziana Terenzi- Caput Mundi- sabunsu tarzda çiçeklerle ( gül ve safran ) açılıyor. Pudralı ve baharatlı çiçeksi notalarla ( iris, zambak, yasemin ) devam ediyor. Kuru öd ağacı temalı odunsu notalar ve yapay verilmiş tatlı ambergris ile sona geliniyor. Bu haliyle klasik Arap parfümleri gibi kokuyor.

Tiziana Terenzi- Caput Mundi isimli parfüm, pudralı ve yapay vurgulardan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca ideal sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılır. Fark edilirliği hem sahibine hem de dışarıya karşı güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılık yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla karakterini yansıtır : Güllü- safranlı yapısal düzen- öd ağacı. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Son bölüm hariç, pek tatlılık barındırmaz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder