10 Eylül 2022 Cumartesi

Giorgio Armani- Code Colonia EDT / 2017




Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Giorgio Armani- Code Colonia isimli parfümü inceleyeceğiz. Kremsi, tatlı, pudralı, sabunsu ve ferah aromaları var. Turunçgiller, meyveler, baharatlar, deri, vanilya ve çiçeksi notalarla biçimleniyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- bergamot, mandalina, pembe biber,

Orta- portakal çiçeği, adaçayı, salisilat molekülü,

Alt- amber ağacı, tonka fasülyesi, kediotu.

Giorgio Armani- Code Colonia- açılışta kremsi turunçgilleri kullanmış. Portakal ve mandalina seçiliyor. Hemen sonrasında meyvemsi baharatlar geliyor. Pembe biber ve kakule olabilir. Sabunsu karakterdeki erkeksi çiçekler ile orta katmanda karşılaşmaktayız. Tozlu kediotu ve iris tahminleri yaptım. Son bölümde ise artık, markanın Armani Code koleksiyonunun klasikleşmiş koku biçimleri olan pudralı vanilya, tonka fasülyesi ve deri notaları ile muhatap oluyoruz...

Giorgio Armani- Code Colonia- ilginç bir parfüm... Şöyle ki :

- Önce pudralı vanilya, şekerli tonka fasülyesi ve koyu deri notalarının yüksek tatlılık ve yapaylıktan dolayı rahatsız edebileceğini söyleyelim. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter.

- Parfümün son bölümü hariç, neredeyse bütün katmanlarında belli- belirsiz bir sucul- ozonik ferahlık var. Bu da parfümü dengeli bir dozajla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yönelik kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

- Aşırı sıcaklarda giderek tozlu ve pudralı hale gelen çiçeksi notalara dikkat edilip, dozaj ayarı iyi yapılmalıdır.

Giorgio Armani- Code Colonia- hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanmaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende pudralı ve şekerli aromalarla kalıcılığı bir nebze artıyor. Yüksek performanslı erkeksi kolonya gibi de düşünülebilir. İlk anda yüksek bir fark edilirliği var. Sonra sakinleşip tensel koku formuna dönüyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder