9 Eylül 2022 Cuma

Boucheron- Vanille de Zanzibar EDP / 2017



























Boucheron- Fransız mücevherat markasıdır. Bugünkü konumuz, Boucheron- Vanille de Zanzibar isimli parfüm olacak. Tatlı, yumuşak, kremsi ve pudralı tonlamaları vardır. Meyveler, çiçeksi notalar ve vanilya aromalarıyla biçimlenir. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- armut, mandalina, yasemin,

Orta- vanilya, kediotu, Peru balzamı,

Alt- misk, sandal ağacı, paçuli.

Boucheron- Vanille de Zanzibar ( Zanzibar Vanilyası )- tatlı ve kremsi meyvelerle ( armut, mandalina, şeftali ) başlamakta. Bunu kremsi & pudralı çiçekler takip ediyor. Klasik kremsi çiçek olarak yasemin ve manolya tahmin ediliyor. Sonrasında pudralı ve tozlu tonlamalar yoğunlaşıyor. Kediotu ve iris olabilir. Pudralı vanilya ve yumuşak misk ile sona geliniyor.

Boucheron- Vanille de Zanzibar- kremsi ve pudralı notaların birbirini takip ettiği bir koku düzlemine sahiptir. Bu anlamda aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir. Diğer taraftan, kremsi vurgular yapan meyveler ve çiçeksi notalar ile pudralı kokan çiçekler ve vanilya ( kendi aralarında ) iç içe geçmiş biçimde gözüküyor.

Kremsi katman : Armut, mandalina, yasemin.

Pudralı katman : İris, kediotu, vanilya.

Notalar birbiriyle uyumludur. Fakat özellikle kapanışta pudralı ve şekerli hissiyat aşırı düzeye varmaktadır. Tene dengeli sıkılmasını öneririz. Üç- dört fıs yeter. Bunun haricinde kremsi katmandaki aromalar gayet ferah, canlı ve enerjiktir.

Boucheron- Vanille de Zanzibar- çok sıcak yaz günlerinde kullanılmaz. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygun olur. Dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve öğleden sonra- akşam vaktine yönelik kullanım opsiyonu vardır. Esasında hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği ilk anda güçlü ve yoğun olmakta. Sonrasında sakinleşip tensel koku formuna giriyor. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı da günün büyük bölümünde etkilidir. Gün içinde tazeleme seçeneği düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder