19 Eylül 2022 Pazartesi

Bottega Veneta- Eau De Velours EDP / 2017


























Bottega Veneta- İtalyan moda ve deri ürünleri markasıdır. Bugün Bottega Veneta- Eau De Voleurs isimli kadın parfümünü inceleyeceğim. Buruk, pudralı, ekşimsi, tatlı, yağlı, kremsi, koyu ve kuru esintiler yapmakta. Meyveler, baharatlar, içki notaları, çiçeksi notalar, odunsu notalar, amber, ambergris ve deri aromalarıyla biçimlenmekte. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, pembe biber,

Orta- gül, yasemin, erik, baharatlar,

Alt- paçuli, deri.

Bottega Veneta- Eau De Voleurs isimli parfümü koku değişimlerine göre değerlendireceğiz :

İLK SIKIŞTA : Açılışta biraz buruk tonlarda mayhoş kırmızı meyveler ( erik, vişne, kiraz ) ve içkimsi notalar ( koyu şarap ) harmanlanmıştır. Bunu kuru baharatlar ( tarçın, zencefil ) takip eder. Daha sonra çiçeksi notalara ( ikisi de tatlı tonda gül- yasemin ) geçilmekte. Pudralı iris de mevcuttur. Kapanışa doğru dumanlı vetiver ve tütsü gibi odunsu notalar hissediliyor. Koyu amber, yağlı ambergris ve kuru deri aromalarıyla son kısım belirleniyor.

TENE OTURUNCA : Bottega Veneta- Eau De Voleurs- yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene yerleşiyor ve bu esnada koku değişimleri gerçekleşiyor. Meyvemsi baharatlar, kremsi yasemin, meyvemsi gül, kremsi paçuli ve amber ve gene yağlı ambergris bu anlamda sayılabilir.

Bottega Veneta- Eau De Velours isimli parfümde meyvemsi harmanın haricindeki diğer notalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar görülmektedir. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirliği her daim yoğun güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapar. Bunda pudralı, yağlı ve kremsi tonlamalar sırasıyla etkilidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder