16 Ağustos 2021 Pazartesi

Histoires de Parfums- Fidelis EDP / 2015


























Histoires de Parfums- Fransız niş parfüm şirketidir. Bu markanın Edition Rare ( nadir baskı ) koleksiyonundan, Histoires de Parfums- Fidelis isimli parfümü incelemek istiyoruz. Sıcak, koyu, keskin, kuru, tatlı, sert ve buruk rayihaları mevcuttur. Öd ağacı, amber, deri, misk yağı, baharatlar, çiçeksi notalar ve meyveler bu parfümü şekillendirmektedir. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kakule, kahve, safran, kimyon,

Orta- gül, ahududu,

Alt- paçuli, amber, öd ağacı.

Histories de Parfums- Fidelis- baskın aroma / ana tema olarak, daha ziyade hayvansal notalarla şekillenmiş görünüyor. Bu notalar özellikle orta ve alt katmanlarda belirginleşmekte. Öd ağacı, amber, misk ( civet ) yağı ve deri tarzında hayvansal aromalardan bahsedebiliriz. Bunlar toplam olarak koyu, kirli, sıcak, ağır, yoğun ve sert vurgular yapacaktır.

Histoires de Parfums- Fidelis isimli parfümün açılışında kısa süreliğine sıcak ve biberli baharatlar etkili olacaktır. Bunlar zencefil- kakule kaynaklıdır. Parfüm bundan sonra hızlı akışkanlıkla tene oturuyor ve hayvansal notalara geçiliyor. Yalnız bununla birlikte, orta bölümde hayvansal notalarla karışmış biçimde koyu ve pudralı safran, gül sularını andıran gül notası geçişleri ve meyveli nüanslar ( böğürtlen, çilek ) vardır.

Hayvansal aromaların başlangıcı, orta katmanda yağlı ve koyu amber- öd ağacı ikilisine tesadüf ediyor. Yardımcı elemanlar ise gül, çilek- ahududu ve safrandır. Bunlar geri planda kalıyor. Son bölümde hayvansal misk / misk yağı ve deri notalarının baskınlaştığı kanaâtindeyiz. Buradaki deri notası tozlu, kirli ve buruk tonlamalara sahiptir.

Histoires de Parfums- Fidelis- özel ve koleksiyonluk bir kokudur. Meraklısı kullanır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve genel beğeniye uymaz. Sonbahar- kış dönemi, akşam saatleri ve soğuk havalar için uygundur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar genelde harman halindedir ve birbiri içine geçmiş gibi algılanır. Fark edilirlik her daim yoğun ve güçlüdür. Hızlı akışkanlıkla birlikte tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli esintiler yapar. Meyveli notalarla sınırlı bir tatlılık barındırıyor. Nota geçişleri başarılı olmasına rağmen, ağır ve yoğun hayvansal aromalar burun ve zihin algısını epeyce yormaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder