16 Mayıs 2021 Pazar

Parfums de Marly- Akaster EDP / 2015

























Parfums de Marly- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Parfums de Marly- Akaster isimli parfümü inceliyoruz. Tatlımsı, pudralı, ferah, yapay, ilacımsı ve yumuşak esintileri var. Meyve, çiçek, aromatik ot ve odunsu nota gibi koku nüansları bulunuyor. Oryantal grupta gösterilmekte.

Üst- limon, selvi bitkisi,

Orta- Taif gülü, Bulgar gülü, sardunya,

Alt- paçuli, öd ağacı, kakule.

Parfums de Marly- Akaster- limon, elma ve armut karışımlı tatlı meyvelerle başlamakta. Sonrasında yeşil- bitkisel kokan çiçekler sahne almış. Sardunya, yasemin ve lotus gibi erkeksi ve sucul- ferah tarzda çiçekler var. Ancak orta bölümde asıl baskın olan nota, pudralı gül olmuş. Diğer çiçeksi aromalar geri planda kalıp, gülü destekliyor. Son bölümde yapay ve ilacımsı öd ağacı ve pudralı safran ana temadır. Yapay ve parlak odunsu notalar paçuli yönetimindedir. Böylece sona gelinir.

Parfums de Marly- Akaster- koku nüansları bakımından iki bölüme ayrılabilir :

- Açılışta ferah ve sucul meyvemsi ve çiçeksi aromalarla Modern bir parfüm havasındadır.

- Orta bölümden sonlara kadar pudralı, ilacımsı ve yapay gül, safran, paçuli ve öd ağacı aromalarıyla klasik Arap parfümü biçimlenmesi görülür.

Yapay ve ilacımsı etkilerin fazla rahatsız etmemesi için, dengeli dozaj ( üç- dört fıs yeter ) verilmelidir. Bu minvalde sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanabilirsiniz.

Parfums de Marly- Akaster isimli parfüm, meyvemsi vurgular dışında çok tatlılık taşımıyor. Meyve ve çiçek aromaları gayet dengeli ve uyumlu olmuş. Meyveli- çiçeksi katman ve Arap tarzı koku katmanı, birbirinden kesin çizgilerle ayrılıyor. Aromalar tene sırasıyla yerleşiyor. Hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirlik her daim güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder