1 Eylül 2021 Çarşamba

Jo Malone- Tudor Rose & Amber Cologne / 2015




























Jo Malone- İngiliz kozmetik şirketidir. Sabun, duş jeli, banyo kürleri, parfüm, vücut kremi gibi ürün gamları bulunuyor.

Amber temalı bir parfüm olan Jo Malone- Tudor Rose & Amber, İngiltere kraliyet hanedanlarından Tudor hanedanına atfen üretilmiş. Odunsu bazlar, gül, yumuşak baharatlar, misk gibi koku nüanslarına sahiptir. Oryantal- çiçeksi kategoride yer alıyor. Sıcak, yoğun ve güçlü aromaları vardır.

Jo Malone- Tudor Rose & Amber parfümü için kısa bir yorum yapmayı düşünüyoruz.

Üstte pembe biber, karanfil, ortada Şam gülü, gül, zencefil ve alt notalarda amber, beyaz misk ve paçuli notaları gösterilmektedir. Sade ve minimalist bir tasarım söz konusudur. Ne var ki, lüks, konfor ve şatafat ifade eden bir kokusu vardır. Bu koku, Doğu etkisi sunar. Yani, amber teması başta olmak üzere, gül ve baharatlar bu anlamda önemli olacaktır. Taze, dinamik ve enerjik bir yapı da görülür. Aromalar harman halindedir ve kaynaşmıştır. Dengeli bir tatlılık ve uyumlu aromalar vardır.

Jo Malone- Tudor Rose & Amber- baharatlı bir açılış yapmış. Biberli baharatlar ( karabiber- zencefil ) biçiminde başlangıç beğenilmekte. Buna karanfilin eşlik ettiğini düşünüyorum. Aromatik hale gelen baharatlar güzel ve moderndir. Devamında gül- baharat kombinesi vardır. Tene oturma ve kuruma başlar. Ortalardan itibaren amber temasının varlığı hissedilir. Bu, yumuşak ve kremsi bir amberdir. Buna aynı tarzda misk de katılır. Parfümün ana karakteri belli olur. Aromatik otlar arada kaynaşma halindedir. Kapanışta bu sefer paçuli- baharat tandansları fark edilecektir. Paçuli tozlu- topraksı yapıdadır. Parfüm odunsu ama yumuşak bir amber vurgusuyla kapanışa yönelecektir. Paçuli, amber ve baharatlar kalıcılı ve fark edilir tonlamalara meydan veriyor. Bu sayede, kaliteli bir kolonya havası vermekle, ondan daha güçlü ve yoğun olmayı başarıyor. Genel beğeniye yönelik bir tarzdadır.

Jo Malone- Tudor Rose & Amber- bence yılın bütün mevsimlerine, günlük kullanıma, sosyal ortamlara uygundur. Pek öyle tazeleme gerektireceğini zannetmiyorum. Dozaj konusunda serbestsiniz. Baharatlı kokuları seviyorsanız, tene özgürce uygulanabilir yapısıyla sizi memnun edecektir. Çabuk terleyen yağlı ve beyaz tende kalıcılığı daha yüksek olmakta. Sahibine dönük fark edilirlik yapıyor. Baharatlı kısımdan sonra, hızlı bir akışkanlığı olduğunu söylemek lazımdır.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder