28 Ağustos 2021 Cumartesi

Juliette Has a Gun- Another Oud EDP / 2015

 















Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Juliette Has a Gun- Another Oud isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, kremsi, şekerli, kuru, sıcak, yapay ve hayvansal rayihaları var. Meyveler, turunçgiller, odunsu notalar, reçineler, misk ve amber- ambroksan aromaları veriyor. Odunsu kategoride gösteriliyor.

Üst- ahududu, bergamot,

Orta- agar ağacı ( öd ağacı ),

Alt- ambroksan, misk.

Juliette Has a Gun- Another Oud isimli parfümün başlangıcında, kremsi tatlılık veren turunçgiller ve meyveler var. Turunçgiller biraz baskındır. Ahududu, bergamot, portakal ve galiba şekerli yapıdaki armut tahmin ediliyor. Sonrasında kuru ve sıcak esintilerle öd ağacı teması ve ahşapsı reçineler ( laden otu ) sahne alıyor. Hayvansal ve sıcak yapay amber ( ambroksan )- misk ikilisiyle kapanışa geliniyor.

Juliette Has a Gun- Another Oud ( Başka Bir Öd )- isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Orta bölümden itibaren sıcaklık ve yapaylık artıyor. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gene orta katmanla beraber ikili nota grupları görüyoruz. Örneğin : Öd ağacı- laden otu. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene oturup yapışıyor. Dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Genel anlamda hayvansal koku biçimleri, kalıcılık ve fark edilirlik performansının yüksekliğine yol açmıştır. Daha ziyade sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder