28 Temmuz 2021 Çarşamba

Zara- 9.0 EDT / 2015



























Zara- İspanyol moda markasıdır. Zara- 9.0- ismini taşıyan parfümü incelemeyi düşünüyoruz. Kaliteli bir kolonya havasındadır. Ama yoğun ve kuvvetli baharatlar ile kalıcı ve güçlü bir yapısı vardır.

Zara- 9.0- aromatik- çamsı bitkiler, baharatlar ve odunsu notalarla biçimleniyor. Baharatlar özellikle önemlidir. Çünkü, kokuya parfüm karakteri kazandıracaktır. Odunsu- baharatlı grupta değerlendiriliyor.

Bergamot, ardıç meyvesi, kişniş, karabiber, kakule, iris, vetiver, amber ve sedir ağacı gibi aromalar görülür.

Zara- 9.0- çam esintili- kuru biberli baharatlar ile açılmaktadır. İlginç ve özgün bir deneyim sunan bu baharatlar karabiber tandanslıdır. Kırmızı biber ve muskat da, bu çeşni içinde yer alır. Sonra iris ve sardunya tarzında erkeksi çiçekler, bu yoğun baharatları destekler ve onun etkisini güçlendirir. Devamında odunsu bazlara geçilir. Keskin bir vetiver, odunsu notaları kontrol eder. Sedir ağacı yumuşak verilmiş. Yumuşak miskle kapanış ve tenden ayrılış gerçekleşir. Kısa ve öz. Sade ve basit. Nota geçişleri hızlı ve başarılıdır.

Zara- 9.0- sonbahar- ilkbahar arası bir döneme uyacaktır. Soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Akşam davetleri ve kokteylleri ve gece gezmeleri için uygundur. Baharatlar çamsı olmasına karşın, yumuşak ve dengelidir. Kapalı alanlarda bile rahatsız etmez. Ben tenime özgürce uyguladım. Tene çabuk oturuyor. Sahibine dönük fark edilirlik yapıyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı, bir günü bulmakta. Kuvvetli ve yoğun odun ve baharatlar bunda etkilidir. Çok fazla tatlılık yoktur. Odunsu bazlarda nispeten tozlanma görülür.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder