10 Temmuz 2021 Cumartesi

Penhaligon's- Ostara EDT / 2015


























Penhaligon's- İngiliz parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün tanıtacağımız Penhaligon's- Ostara isimli parfüm, kaynaklarda kadın parfümü olarak geçiyor. Çiçeksi notalar baskındır. Meyveler aromatik otlar ve vanilya gibi koku nüansları da var. Tatlı, yumuşak, buruk ve tozlu esintiler veriyor. Meyveli- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, clementine, ardıç meyvesi, nane, kuş üzümü çiçeği, menekşe yaprakları, yeşil notalar, aldehitler, pembe biber,

Orta- nergis, sümbül, ylang ylang, siklamen, alıç, wisteria, balmumu,

Alt- sığla yağı, vanilya, benzoin, misk, amber, beyaz odun.

Penhaligon's- Ostara isimli parfümün kremsi meyvelerle başladığını tahmin ediyoruz. Hemen sonrasında yeşil bitkiler ve keskin kuru otlar geliyor. Mango, ayva, nane ve çam esintileri toplamı olabilir. Orta kısımda çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Bunlar önce yeşil kokan ferah tarzdadır. Devamında biraz daha tozlu ve pudralı yapı ağır basacaktır. Menekşe, nergis, iris ve yasemin olabilir. Son bölümde pudramsı vanilya ve misk yer almakta.

Penhaligon's- Ostara- tatlı ve pudralı aromaları genelde dengeli biçimde vermiş. Notalar da bu anlamda bir uyum ve sadelik gösteriyor. Meyveler ve aromatik otlar açılışta katman halindedir. Çiçeksi notalar ve vanilya ise, kendi içinde harmanlanıyor. Parfümü oluşturan koku bileşenleri sırasıyla tene oturuyor.

Penhaligon's- Ostara- dengeli sıkılırsa günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulabilir. Burun algısının pudralı aromalara alışması biraz zaman alacaktır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Kalıcılığı da kaliteli bir çiçeksi- vanilyalı kolonya kadar olacaktır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder