25 Ağustos 2021 Çarşamba

Bvlgari- Goldea EDP / 2015


























Bvlgari- İtalyan mücevher ve aksesuar firmasıdır. Şimdi Bvlgari- Goldea isimli bayan parfümünü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, yumuşak ve şekerli tonlamalar yapar. Çiçeksi notalar, meyveler, vanilya ve odunsu notalardan oluşur. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- misk, bergamot, portakal çiçeği, ahududu,

Orta- ylang ylang, yasemin, misk,

Alt- misk, amber, paçuli, papirüs.

Bvlgari- Goldea- kısaca hepsi kremsi tonlarda verilen tatlı meyveler ( bergamot, ahududu ), çiçeksi notalar ( yasemin, papatya ) ve paçuliden oluşur. Vanilya ve misk, benzer karakterde bunlara eklenir. 

Böylece bütün notaların kremsi koku karakteri ile harmanlandığını ve iç içe geçtiğini görürüz. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Sonlarda vanilya şekerli hale geliyor ama rahatsız etmiyor. Notalar uyumlu sayılır. Nota geçişleri başarılıdır.

Bvlgari- Goldea isimli parfüm günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Günlük kullanımda tazelenebilir. Kaliteli çiçeksi- vanilyalı kolonya ölçüsünde kalıcılık yapar. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder