21 Aralık 2022 Çarşamba

Giorgio Armani Prive- Musc Shamal EDP / 2019

 














Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani Prive- Musc Shamal isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Aldehitler, turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Metalik, buruk, ekşimsi, pudralı, sabunsu, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilebilir.

Üst- aldehitler, turunçgiller,

Orta- misk, gül, yasemin,

Alt- amber, sedir ağacı, vanilya.

Giorgio Armani Prive- Musc Shamal isimli parfümün açılışında aldehitlerin ve metalik turunçgillerin kokusunu alıyoruz. Çünkü burada yapay- sentetik bir şeyler var ( aldehitler ). Bergamot ve limon olabilir. Sonrasında buruk, ekşimsi ve pudralı rayihalar var. Gene turunçgil karışımı ve bu sefer çiçeksi notalar hissediyoruz. Çiçeksi notaların ( gül, yasemin, manolya, papatya ? ) karakteri daha buruk ve pudralıdır. Buna gene pudralı vanilya katılmakta. Sonlara doğru pudralı ama sabunsu yönü daha ağır basan misk ve yapay ve yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) bulunuyor.

Giorgio Armani Prive- Musc Shamal- metalik, ekşimsi ve buruk turunçgiller; buruk, ekşimsi ve pudralı çizgideki turunçgilli- çiçekler; pudralı vanilya- sabunsu misk gibi koku gruplarına bakılırsa klasik şipre parfüm özelliği gösteriyor. Şipre tarzı parfümlerin tene dengeli sıkılması gerektiği açıktır. Burada da üç- dört- fıs yeter. Aromalar gerçi katman halindedir ama metalik / ekşimsi / buruk / sabunsu / pudralı ton geçişleri ile birbirine bağlıdır. Böylece sırasıyla görevini yapar. Ancak tene yerleşmesi gayet yavaş akışkanlıkla oluyor ve devamında dışarıya karşı yoğun fark edilirlikle esiyor. Çabuk terleyen yağlı tende de en azından, gün boyu güçlü kalıcılığı var. Sabunsu ve pudralı vurguların kalıcılığa katkısı daha fazladır. Ayrıca bu nedenle genel bir sıcaklık da dikkat çekiyor. Sonbahar- kış sezonu, akşam vakti ve soğuk havalar için uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder