25 Aralık 2022 Pazar

Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire EDT / 2019


























Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Bugün Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire ( Derin Arzu ) isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, baharatlar, amber, deri, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, yumuşak, asitli, sıcak, metalik, yapay, ferah ve biraz tozlu yapıdadır. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- mandalina, portakal, karabiber,

Orta- sümbülteber, safran, tarçın,

Alt- sedir ağacı, kaşmir ağacı.

Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire isimli parfümün açılışında çok kısa süre turunçgiller hissettim. Asitli, metalik ve gayet tatlı greyfurt ve portakal algıladım. Sonra sıcak ve biberli baharatlar sahne aldı. Karabiber ve safran olabilir. Orta katmanda gene baharatların ağırlığı dikkat çekiyor. Karabiber geri çekilirken, bunun yerini tatlı baharatlar almaktadır. Tatlı baharattan kastımız, tarçın olacak. Önce safranlı tarçın, sonra da güllü tarçın biçimine giriyor. Son bölüme doğru yapay ve plastiğimsi deri notası belirginleşiyor. Buna tozlu olduğuna karar verdiğimiz odunsu notalar ( paçuli ) ve tatlımsı amber eşlik edecektir. Böylece tenden ayrılıyor.

Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire- turunçgiller, orta bölümün devamındaki tatlı tarçın teması, deri, paçuli ve amber çizgisinde büyük oranda Paco Rabanne- One Million esintileri vermektedir. Yalnız Paco Rabanne- One Million parfümündeki keskin nane ( aromatik otlar ) burada yoktur. Ayrıca karabiber- safran da farklı bir uygulamadır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bir saat sonra da baharatlarla tamamen tene yapışıyor. Odunsu notalar ve amber geri planda kalmaktadır. Nota geçişleri başarılıdır. Fakat son bölümdeki yapaylık ve tatlı baharatlardaki şeker oranı rahatsızlık vericidir. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam vakti ve serin- soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılması tavsiye edilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Fark edilirlik daha ziyade dışarıya karşı etkili ve yoğundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder