8 Ocak 2023 Pazar

Paco Rabanne- Olympea Legend EDP / 2019

 















Paco Rabanne- Fransız moda şirketidir. Bugün Paco Rabanne- Olympea Legend isimli bayan parfümünü değerlendiriyoruz. Ekşimsi, kremsi, tuzlu, tatlı, şekerli, tozlu, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, deniz tuzu, baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, amber, tonka fasülyesi ve odunsu notalar barındırmakta. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor. 

Üst- erik, kayısı, deniz tuzu,

Orta- çiçeksi notalar, zencefil çiçeği,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, kum, amber. 

Paco Rabanne- Olympea Legend isimli parfüm şipremsi açılış yapıyor : Ekşimsi & kremsi tonlamalar yapan meyvelerin ( erik, kayısı, şeftali, ahududu ) ardından deniz tuzu aroması geliyor. Orta bölümde önce baharat geçişleri, sonra da yoğun çiçeksi notalar sahne alacaktır. Tatlı ve sıcak zencefil- biber ikilisini algılıyoruz. Bunu takip eden kremsi çiçekler yasemin, frezya ve gardenya olabilir. Devamında pudralı çiçeksi notalar ( kediotu, sümbül, papatya ) var. Bunlar tozlu ve sarı çiçeksi vurgular da yapmakta. Son kısım tamamen baş ağrıtan yapay koku bileşenlerinden meydana gelmiştir : Kremsi tatlılığa sahip vanilya- amber, şekerli tonka fasülyesi ve pudralı ve tozlu kokan odunsu notalar ( paçuli ) burada bulunuyor. 

Paco Rabanne- Olympea Legend isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tene oturma tamamlanıyor. Bu işlem bittiğinde kremsi ve pudralı aromalarla tene iyice yapışacak ve sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Aslına bakılırsa, genele yayılan şekerli & tatlı, kremsi ve pudralı tonlamalar nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselecek, son kısımda da yapaylığın hakim olmasıyla tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmesi şart olacaktır. Çünkü kapanış faslı hakikaten boğucu oluyor ve baş ağrıtıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılığı var. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder