24 Ocak 2023 Salı

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme EDP / 2019


























Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, yapay ve biraz ferah yapsı var. Tonka fasülyesi, vanilya, deri, baharatlar, tütün, turunçgiller ve içkimsi notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üst- mandalina, elma,

Orta- portakal çiçeği, muskat, havuç tohumları,

Alt- süet, tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar.

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme isimli parfümün başlangıcında, kremsi kokmaya meyleden yeşil ve ferah turunçgiller ( mandalina, portakal ) var. Yalnız bunun hemen ardından rom ya da viskiye benzettiğim içkimsi notalar geliyor ve koku hissiyatı daha da şekerleniyor. Orta kısımda keskin anason ve tatlımsı pembe biber biçiminde baharatlar var. Son bölüme doğru pudralı koktuğunu öngördüğümüz vanilya & tonka fasülyesi ve deri notaları sıralanıyor. Buna seyreltilmiş tatlı tütün katılabilir. Kapanışta genel bir yapaylık dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca tatlılık da, muhtemelen tonka fasülyesinin etkisiyle yükseliyor. Ayrıca, parfüm tene yerleştikten iki saat sonra kremsi tonlamalar yapan amber & vanilya ikilisi daha etkili olacaktır.

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme- anason, deri, tonka fasülyesi & vanilya ve tütünümsü aromaları ile markanın klasik Code koleksiyonu geleneğinden sapmamış. Ancak bu notaların yukarıda kullanılış biçiminden bahsettiğimiz gibi- parfümün tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeterli olacaktır. Gene aynı anlamda sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti için daha uygundur. Devam edelim, dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Açılış bölümü tene çabuk oturuyor. Diğer aromalar daha yavaş akışkanlıkla, nihayet tene yakın kalmakta. Çabuk terleyen yağlı tende pudralı, kremsi ve şekerli tonlamalarla gün boyu etkili kalıcılığı var. Fark edilirlik ise ilk anda yoğun ve saldırgandır. Sonra sakinleşip tensel koku haline gelir. Gene açılıştaki kremsi ve şekerli vurgulara dikkat edilerek, dengeli dozaj verilmelidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder