5 Ocak 2023 Perşembe

Roberto Cavalli- Florence Amber EDP / 2019


























Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Roberto Cavalli- Florence Amber ( Floransa Amberi ) isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, yumuşak ve biraz tozlu yapısı var. Bal, odunsu notalar, çiçeksi notalar, meyveler ve turunçgiller barındırıyor. Şipre- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- mandalina, limon, selvi bitkisi,

Orta- ayva, gardenya, kaşmir ağacı.

Alt- bal, paçuli.

Roberto Cavalli- Florence Amber- şipremsi esintiler veren kremsi turunçgillerle ( mandalina ve portakal ) açılmıştır. Bunu içkimsi- tatlı meyveler ( ayva ve şeftali ? ) takip etmektedir. Kremsi çiçeksi notalar ( yasemin, iris ve gardenya ) parfümün orta bölümünü oluşturuyor. Son bölümde sıcak ve biraz tozlu olabilen odunsu notalar 8 paçuli ) ve şekerli bal algılanmaktadır. Özellikle bal ve paçuli ikilisi amberimsi bir aroma veriyor.

Roberto Cavalli- Florence Amber- kapanıştaki yüksek tatlılığa rağmen rahatsız etmiyor. Yalnız kremsi vurguların baskınlığı nedeniyle dengeli sıkılmasını tavsiye ediyoruz. Dört- beş fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve srasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Paçuli ve bal aromalarıyla yapışkanlık sağlıyor. Ancak öncesinde özellikle dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Kremsi çiçekler, bal ve paçuli bu performansta söz sahibidir. Nota geçişleri başarılı olmuş. Tatlı ve kremsi aromalar parfümü domine etmektedir. Dengeli sıkılırsa yaz akşamlarında bile kullanılabilir. Gene de ideal bir akşam, soğuk hava ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi parfümüdür. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde memnun edici olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder