25 Ocak 2023 Çarşamba

Paco Rabanne- Pure XS Night EDT / 2019



























Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugün Paco Rabanne- Pure XS Night isimli parfümü incelemekteyiz. Baharatlar, vanilya, reçineler, içkimsi hissiyat ve gurme notalar bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, şekerli, yumuşak, sıcak, yoğun ve yapay esintileri var. Oryantal- baharatlı kategoride gösterilmesine rağmen, bence gurme tarza daha yakın bir parfüm olmuş.

Üst- zencefil, ginseng,

Orta- vanilya, kakao, tarçın,

Alt- nür ağacı reçinesi, karamel.

Paco Rabanne- Pure XS Night- içkimsi ( rom içkisi ) yumuşak zencefil ve tatlı vanilyayla başlıyor. Daha sonra bu tatlılık devam etmekle, kakao ve tarçın aromaları geliyor. Vanilyalı reçineler ve karamel ekseninde hem sıcaklık hem tatlılık yükseliyor ve kapanış gerçekleşiyor. Kapanışta artık şekerli bir tatlılık var.

Aslına bakılırsa, Paco Rabanne- Pure XS Night isimli parfüm tamamen gurme notalardan meydana geliyor. Özellikle her daim sıcak ve tatlı- şekerli koku hissiyatı böyle düşünmemize yol açmakta. Çünkü gurme hissiyat, parfümün genelini forse etmiş ve bu da çok düz çizgide giden, sade ve neredeyse hiç değişmeyen koku karakteri yaratmış. Bu nedenle aromaların harman halinde iç içe geçtiğini ve tek parça imiş gibi, aynı anda tene yerleştiğini iddia edebiliriz. Elbette hızlı akışkanlıkla da tene yakın kalıyor. Şekerli  ve yapay tonlamalardan dolayı tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs yeter ) gerekir. Aynı minvalde ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde kullanılabilecektir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Fark edilirliği de sahibine ve dışarıya karşı yoğun etkilidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder