27 Aralık 2022 Salı

Memo- Vaadhoo EDP / 2019

 















Memo- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Memo- Vaadhoo isimli parfümü konu olarak belirledim. Baharatlar, çiçeksi notalar, aromatik otlar, çakmaktaşı ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, sabunsu, tozlu, kuru, merhemsi, serin, sıcak, yumuşak ve ferah rayihaları var. Aromatik- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- zencefil, reyhan, Çin tarçını,

Orta- sardunya, ölmezotu, yasemin,

Alt- vetiver, paçuli, meşe yosunu.

Memo- Vaadhoo isimli parfümün başlangıcı tatlı, yeşil kokan ve ferah aromalarla şekilleniyor. Baharatlar ve aromatik otlar var. Yumuşak ve biberli zencefil, tarçın ve yeşilimsi / serin kokusuyla hemen tanıdığımız reyhan / defne yer alıyor. Sonrasında kuru- baharatlı hissiyat söz konusudur. Önce, gene kokusunu çok iyi bildiğimiz ölmezotunu algıladım. Sıcak kayaların arasından çıkmış kuru otlar gibi kokuyor. Sardunya ve yasemin gibi baharatlı erkeksi çiçeksi notalar buna eşlik etmektedir. Ayrıca ortalardan itibaren sabunsu- merhemsi hissiyatın çakmaktaşından geldiğini düşünüyorum. Son bölümde tozlu, topraksı ve köksü odunsu notalar ( vetiver teması, paçuli ) var. 

Memo- Vaadhoo isimli parfümde orta katmanın devamı ( çakmaktaşı ) ve kapanıştaki odunsu notalar Hermes- Terre D'Hermes isimli parfümü andırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu süren tatminkâr kalıcılığı olacaktır. EDP konsantrasyonunda olması ve kuru, tozlu ve sabunsu tonlamaları kalıcılık ve fark edilirliği üst seviyeye çıkarmış görünüyor. Ancak sabunsu ve tozlu yapısı nedeniyle tene dengeli dozaj ( dört- beş fıs ) verilirse ve çok sıcakta sıkılmazsa iyi olur. Aslına bakılırsa, uygun bir dozajlama ile günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu var. Bariz bir yapaylık da yok. Sabunsu çakmaktaşı hariç, diğer notalar uyumlu ve dengelidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder