22 Şubat 2023 Çarşamba

Roberto- Cavalli- Deep Desire For Women EDT / 2019


























Roberto Cavalli- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Roberto Cavalli- Deep Desire For Women isimli parfümü inceliyoruz. Çiçeksi notalar, turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi gibi koku içerikleri var. Tatlı, kremsi, yumuşak, şekerli, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- pembe biber, mandalina,

Orta- yasemin zambağı, portakal çiçeği, kakao,

Alt- paçuli, tonka fasülyesi, vanilya.

Roberto Cavalli- Deep Desire For Women isimli parfümün, büyük ölçüde tatlı ve kremsi koku karakterinden oluştuğunu düşünüyorum.

Burada, açılış ve orta katmandaki turunçgiller, baharatlar ve çiçeksi notalar tamamen tatlıdır. Hatta bazen şekerli yapıya evrilir. Pembe biber / kakule ve mandalina başlangıcı, günümüz modern bayan parfümlerindeki kullanıma uygundur. Yalnız tatlı çiçekler dediğimiz zaman, biraz durup analiz yapmak gerekiyor. Neroli çok şekerli yapıdadır. Yasemin ve manolya biraz daha kremsi tonlara kaçan bir tatlılık veriyor. Çiçekler böylece orta katmanı kaplıyor.

Roberto Cavalli- Deep Desire For Women isimli parfümün sonlarına doğru kremsi kokulara  geçilecektir. Gene klasik paçuli, odunsu notaları temsil ediyor. Buna katılan tonka fasülyesi ise, kremsiliği yükseltip şekerlilik boyutlarına vardırıyor.

Roberto Cavalli- Deep Desire For Women- şekerli neroli ve kremsi- şekerli tonka fasülyesinden dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Ayrıca son bölümdeki notalar yapaylık da barındırıyor, dikkat etmek gerekir. Aromaları tatlı ve kremsi katmanlar şeklinde değerlendirirsek, bunlar tene sırasıyla yerleşiyor. Özellikle kremsi yaseminden, kremsi paçuliye geçiş çok başarılı olmuş. Hızlı akışkanlıkla tene oturmaktadır. Ancak tene yakın kalmaktan ziyade, dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik söz konusudur. Zaten orta bölümde ipuçlarını veren ve sonlara doğru iyice belirginleşen tatlı- kremsi kokular da kalıcılığı yüksek seviyelere taşıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygun olabilir. Gene de en iyisi soğuk havalar ve akşam saatlerinde kullanmaktır. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde daha ideal sonuç verecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder