1 Ocak 2023 Pazar

Paco Rabanne- Invictus- Legend EDP / 2019


























Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Şimdi Paco Rabanne- Invictus Legend isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, şekerli, tuzlu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, hafif baharatımsı nüanslar, odunsu notalar ve vanilya içeriklerine sahiptir. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, deniz tuzu, deniz notaları,

Orta- sardunya, defne yaprağı, baharat çeşnisi,

Alt- gayakum ağacı, amber.

Paco Rabanne- Invictus Legend isimli parfümün açılışında önce şekerli bir tatlılık barındıran yapay meyveler var. Çarkıfelek meyvesi, aslan meyvesi ve ahududu olarak düşünüyoruz. Sonra tuzlu deniz suyu aromaları içinde tatlı- köpüklü turunçgiller ( greyfurt, mandalina ) geliyor. Orta katmana doğru sucul ve ferah erkeksi- yeşil çiçekler ( lotus, siklamen ) sahne alacaktır. Çiçeksi notaların geri planında ozonlu sentetik notalar var. Sentetik çamaşır suyu kokuları algıladım. Esasen, parfüm tene yerleştikten yarım saat sonra şekerli baharatlar da devreye giriyor. İlk defa, bir parfümde şekerli karabiber notasına rastladım. Yanında tarçın da var. Sedir ağacı merkezli yumuşak odunsu notalar ve yapay verilmiş tatlı vanilyayla kapanış gerçekleşiyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Paco Rabanne- Invictus Legend isimli parfüm, baştan sona kadar şekerliliğe kaçan yapay bir tatlılık barındırıyor. Hatta neredeyse, meyvemsi yapay bir tatlılık yukarıdan aşağıya etkili olmaktadır. Başlangıçtaki meyveler, Haribo yumuşak şeker gibi yapışkan bir tatlılık veriyor. Sonra orta bölümdeki şekerli baharatlar ve sondaki yapay vanilya tatlılığı gereksiz yere yükseltiyor. Bir diğer dikkat çekici husus, koku karakterinde birbirini tutmayan şekerli tatlılık- tuzluluk- ozonlu / sentetik notalar- şekerli tatlılık- yapay tatlılık gibi özetlenebilecek karmaşadır. Bu nedenle tene sıkılırken, dozaj ayarı yapılmalıdır. Çok sıcakta ve sabahleyin sıkılmaz. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, öğleden sonra- akşam saatlerine ve serin yaz akşamlarına uyacaktır. Dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma ve sosyal ortamlara da uydurulabilir. Daha iyisi, dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturuyor. Yapay tatlılıkla da tene yapışıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde tatminkâr bir kalıcılık sağlıyor. Fark edilirliği de genelde sahibine yöneliktir. Yani sıkıldıktan iki saat sonra sakinleşip, tene yakın kalma eğilimindedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder