28 Haziran 2022 Salı

Tiziana Terenzi- Tabit EDP / 2016

 














Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün, konu olarak Tiziana Terenzi- Tabit isimli parfümü seçtim. Meyveler, turunçgiller, vanilya ve hindistancevizi aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir. 

Üst- yeşil notalar, bergamot, 

Orta- şeftali, çiçek notaları, kum,

Alt- misk, pamuk şeker, vanilya, odunsu notalar, amber.

Tiziana Terenzi- Tabit isimli parfümün açılışı ferah yeşil notalar eşliğinde turunçgiller ve meyvelerle gerçekleşmiştir. Bergamot, portakal ve şeftali troykası var. Daha sonra hindistancevizli- portakallı- vanilyalı kek kokusu aldım. Kapanışta ise vanilyalı- portakallı kek kokusu hakim oldu. Böylece sona geliniyor. Bu kek kokuları dolayısıyla parfüm, gurme tarza yakındır.

Tiziana Terenzi- Habit isimli parfümde sıcaklık ve tatlılık hissiyatı genele yayılmıştır. Bergamot, şeftali ve portakal aromaları yeşil kokan kremsi yapıdadır. Vanilya, ortada kremsi ve fakat sonda şekerli hale geliyor. Hindistancevizi aroması da tatlı & kremsi vurgular yapıyor. Son bölümde bariz yapaylık var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Genel yayılan tatlı- kremsi- şekerli rayihalar ve kapanıştaki yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik performansı artarken, tene dengeli sıkılması gerekmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder