19 Temmuz 2022 Salı

Roja Dove- Ti Amo Parfum / 2016



























Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Bugün Roja Dove- Ti Amo Parfum isimli parfümü yorumlamak istiyoruz. Ti Amo : İspanyolca : Seni Seviyorum anlamına geliyormuş. Tatlı, kremsi pudralı, şekerli, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, gurme notalar, çiçeksi notalar, vanilya ve amber içeriklidir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiş.

Üst- bergamot, mandalina,

Orta- vadi zambağı, gül, neroli, portakal çiçeği, yasemin, ylang ylang, kediotu, ananas,

Alt- kasnı otu, sakızı, zencefil, pembe biber, safran, tarçın, kimyon, paçuli, vetiver, sandal ağacı, gayakum ağacı, vanilya, kakao, havuç tohumları, tonka fasülyesi, iris kökü, laden otu, ambergis.

Roja Dove- Ti Amo Parfum- kremsi ve ferah meyvelerle başlıyor. Mandalina, portakal ve ananas olabilir. Bunu pudralı tonlarda kadınsı çiçekler takip edecektir. Yasemin, ylang ylang ve kediotunun baskın olduğunu düşünüyoruz. Çünkü tozlu yapısı da var. Son bölümde önce tatlılığı dengeli verilen vanilya notasıyla karşılaşıyoruz. Ne var ki, sonra gurme notalar kendini gösterince tatlılık şekerli boyuta geliyor. Kakao, çikolata ve amber bu sonuçta etkilidir.

Roja Dove- Ti Amo Parfum- kapanıştaki şekerli tatlılık ve orta katmandaki pudralı vurgular sebebiyle dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter.  Gene de nota geçişleri sorunsuz olmuş. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta ve gurme notalarla yapışmakta. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Daha ziyade sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Fark edilirliği özellikle dışarıya yoğun ve saldırgandır. Çabuk terleyen yağlı tende, pudralı- şekerli- kremsi tonların aynen bu sıralaması ile iki gün boyunca güçlü bir kalıcılığı olacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder