13 Nisan 2022 Çarşamba

Penhaligon's- Equinox Bloom EDT / 2016
























Penhaligon's- İngiliz kolonya, parfüm ve kozmetik firmasıdır. Şimdi Penhaligon's- Equinox Bloom ( Ekinox Çiçeği ) isimli parfümü yorumlayacağım. Kolonya tarzındaki bu parfüm tozlu, buruk, ekşimsi, kremsi ve tatlımsı kokular veriyor. Çiçeksi notalar baskındır. Amber, misk ve vanilya esintileri de yapar. Kalıcılık ve fark edilirlik de kaliteli bir çiçeksi kolonya kadardır. Tene yakın durur. Gün içinde tazelemeye müsaittir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Oryantal- vanilyalı grubunda gösterilmektedir.

Üst- neroli, menekşe yaprağı hortensia,

Orta- frangipani, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- ambroxan, benzoin, esmer şeker.

Penhaligon's- Equinox Bloom- şipremsi- çiçeksi kolonya tarzında olup tozlu, buruk ve ekşimsi rayihalarla açılıyor. Bence turunçgiller ve turunçgilli çiçekler var. Bergamot, portakal, neroli ve yasemin olabilir. Devamında çiçekler yeşil- bitkisel hale geliyor. Menekşe, leylak ve portakal çiçeği seçilmekte. Sonlara doğru çiçekler biraz daha kremsi ve yumuşaktır. Ayrıca kremsi vanilya ve misk aromaları var.

Penhaligon's- Equinox Bloom isimli parfümde turunçgilli- yeşil kokan- kremsi & tatlımsı olmak üzere üç farklı çiçeksi nota grubu yer alıyor. Böylece çiçeklerin bir harman oluşturduğu görülüyor. Vanilya ve misk de, nispeten dengeli bir tatlılıkla, kremsi çiçeklere yardımcı eleman gibi eklemleniyor. Çiçeksi aromalar her daim ferah ve enerjik olmayı başarıyor. Parfümde sabunsu esintiler pek yok gibidir. Notaların genel uyumu takdir edilir. İlkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder