4 Mayıs 2022 Çarşamba

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum / 2016

 















Kenzo- Fransız moda firmasıdır. Bugün Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Aromatik otlar, turunçgiller, sucul ve ozonlu notalar, baharatlar, vanilya, odunsu notalar ve meşe yosunu aromalarıyla şekilleniyor. Ferah, yumuşak, metalik, yapay, kremsi ve şekerli bir yapısı var. Odunsu- akuatik grupta gösterilmiş. 

Üst- nane, turunçgiller, kakule,

Orta- deniz notaları, adaçayı, baharatlar, 

Alt- vetiver, sandal ağacı, vanilya, sedir ağacı.

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum isimli parfümün açılışında gayet yeşil kokan ferah aromalar var. Yeşil nane baskın olmak üzere aromatik otlar ( adaçayı- fesleğen ) ön plandadır. Turunçgiller ( bergamot- portakal ) buna destek verir. Sucul ve ozonlu notalar, aromatik otları ve turunçgilleri etkisi altına alıyor. Aromatik tarzdaki tatlı ve yumuşak baharatlar ( kakule- biber- tarçın ) orta katmanı doldurmuş. Son bölüme gelirken, vanilyanın yanı sıra odunsu notalar ve meşe yosunu var : Vanilya- sandal ağacı ikilisi kremsi ve şekerli tonlamalar yapmakta. Yeşil koku grubunda sedir ağacı- vetiver- meşe yosunu üçlüsünü görüyoruz. Yalnız sedir ağacı ve vetiver metalik ve yapay kokmakta.

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum- açılış ve kapanış kısmında yeşil & bitkisel aromaları ve elbette sucul ve ozonlu notaları kullanmakla, büyük ölçüde enerjik ve dinamik olmayı başarıyor. Odunsu notalardaki yapaylığı, günümüz popüler parfümlerinde zaten bilinçli bir tercih olarak ele alıyoruz. Fakat bu durum koku kalitesine olumlu yansımıyor. Tatlı baharatları gene ferah olduğu için beğeniyoruz. Yalnız kremsi ve şekerli vanilya- sandal ağacı iyi olmamış. Geneldeki tatlılığı gereksiz yere yükseltmiş.

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum isimli parfümde, aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Aromatik- baharatlı- odunsu bir kolonya havasındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Çok sıcak yaz günlerinde sıkılmaz. Eau De Parfum konsantrasyonunda olması sayesinde, çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık sağlıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder