25 Nisan 2022 Pazartesi

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio EDP / 2016



























Giorgio Armani Prive Ambre Eccenterio ismini taşıyan parfümü konu olarak belirledik. Prive- markanın özel serî kokularının yer aldığı koleksiyondur. Tatlı, yumuşak, kremsi, tozlu ve sıcak esintiler var. Amber teması, yumuşak baharatlar, meyveli notalar ve odunsu notalarla şekillenir. Oryantal grupta gösterilmekte. Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio- Ortadoğu pazarına yönelik olarak üretilmiş. Notaları da amber, tarçın, tonka fasülyesi, paçuli, kuru erik ve kurutulmuş meyveler sırasıyla açıklanmış.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio isimli parfümün, tatlı baharatlar ve kuru meyvelerle harmanlanan amber teması dolayısıyla önemli olduğunu düşünüyoruz. Aslında parfümün açılışı, bu notaların sentezi biçiminde oluyor. Zaten kokusu da çok değişmiyor, genelde düz çizgide gidiyor.

Başlangıçta, amber temasına yardımcı olan baharatlar tarçın merkezlidir. Baharatların yelpazesi daha sonra kakule- pembe biber çizgisinde genişleyecektir. İlk anda hafifçe tatlı olan baharatlar, pembe biber dokunuşuyla daha da keskin ve biberli hale gelmektedir. Amber ise yumuşak ve kremsidir.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio- bize kurutulmuş tatlı meyve çeşnisi de sunuyor. Amber teması, kuru erik ve ananas gibi tropik meyveyle tatlandırılıyor ve modern yapıya çevriliyor. Açılışta tatlı baharatları meyveler takip edecektir.

Orta bölümde amber- tarçın- erik troykası ile uzun süre tatlılık korunuyor. Ama bu, dengeli ve rahatsız etmeyen bir tatlılıktır. Devamında tozlu ve ferah odunsu notalar ( vetiver- paçuli ) var. Son bölümde kremsi vanilyayla tatlılık bir nebze artıyor. Ancak tozlu odunsu notalar, bu tatlılığı da dengelemeyi başarıyor.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Baştan sona tatlılık olduğunu eklemeliyiz. Tatlılığın derecesi sonradan yükseleceği için, dengeli sıkılmalıdır. Gece eğlenceleri ve açık hava / dışarıda düzenlenen parti ve kokteyller için idealdir. Notaların yoğun, güçlü, keskin ve özellikle açılışta saldırgan olmasından dolayı, iki gün boyunca tende kalıcı olması beklenebilir. Fark edilirlik ilk anda yüksektir. Sonra tene oturur ve sakinleşir. Bütün aromalar kısa sürede tene yapışır. Notalar harman halinde ve uyumludur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder