15 Temmuz 2022 Cuma

Tiziana Terenzi- Bigia Extrait de Parfum / 2016



























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm markasıdır. Şimdi Tiziana Terenzi- Bigia- ( 2016 ) isimli parfüm değerlendirilecektir. Öd ağacı teması, misk yağı, vanilya, çiçeksi notalar, meyveler ve reçineler barındırıyor. Şekerli, kremsi, kuru, yapay ve hayvansal esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- çarkıfelek ( tutku ) meyvesi, kırmızı meyveler, safran,

Orta- manolya, misk, gül, beyaz orkide, saf gül,

Alt- beyaz öd ağacı, agar ( öd ) ağacı, kum, amber, misk.

Tiziana Terenzi- Bigia- ( 2016 ) isimli parfüm, içkimsi- şekerli kırmızı meyvelerle başlamamakta. Gerçekten yüksek şekerli tonlar veren kiraz ve vişne gibi meyveler ve içki vurgusu olarak viski var. Devamında reçineli- yapay ve ilacımsı öd ağacı teması ve baharatlı safran ikilisi orta katmanı domine etmekte. Bunlara tatlı gül ve kremsi yasemin destek veriyor. Sona gelinirken önce kuru deri notası tene oturuyor. Bunu hayvansal misk / misk yağı takip ediyor.

Tiziana Terenzi- Bigia ( 2016 )- çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Fark edilirliği her daim yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kalıcılık sağlıyor. Tene oturduktan iki saat sonra kremsi orkide ve şekerli vanilya aromaları algılanıyor. Böylece aromaların şu şekilde katmanlaştığını ve sırasıyla devreye girdiğini düşünebiliriz :

- İçkimsi meyveler,

- Baskın aromalar olan öd ağacı ve safran,

- Gül ve yasemin ( yardımcı eleman ).

- Baskın aromalar olan deri ve misk yağı.

- Orkide ve vanilya ( yardımcı eleman ).

Tiziana Terenzi- Bigia ( 2016 )- baştan sona şekerli, tatlımsı ve kremsi yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal bir sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder