7 Mayıs 2022 Cumartesi

Zadig & Voltaire- This is Him EDT / 2016


























Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Zadig & Voltaire- This is Him isimli parfümü inceleyeceğiz. Sıcak, tozlu, kremsi, yumuşak ve tatlımsı esintileri var. Biberli baharat, odunsu notalar, tütsü ve vanilya gibi koku nüansları vermekte. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor. Natalie Lorson ve Aurelien Guichard, bu parfümün tasarımını yapmışlar.

Üst notada greyfurt, karabiber, ortada tütsü, vanilya, alt notada sandal ağacı aromaları açıklanmış. Sandal ağacı temalı bir koku olduğuğnu söyleyebiliriz. Genel karakteri Comme des Garcons- Wonderwood parfümünden esintiler taşıyor.

Zadig & Voltaire- This is Him isimli parfümün rayihalarını yoğun ve lüks biberli baharatlara, yanmış tütsülere, sütsü vanilyaya ve yanmış odunlara benzetmek mümkündür.

Zadig & Voltaire- This is Him- karabiber tandanslı biberli baharatlar ve yanmış- yakılmış ahşap notaları ile başlamakta ve keyif ve tatmin hissi yaşatmakta. Baharatlar tozlu ve sıcaktır. Keskin ahşapsı vurgular bununla birlikte algılanır. Baharat çesinisinin içinde kakule de var. Sonrasında kremsi yumuşaklıkta vanilya sahne alıyor. Karabiber merkezli baharatlar etkinliğini sürdürüyor. Orta bölümde kremsi vanilya baskındır. Tütsülü karabiber uygulaması vardır. Özellikle yanık tütsü, parfümü daha da sıcaklaştırıyor. Artık son kısımda da mumsu ve yumuşak sandal ağacını ana tema olarak göreceğiz. Sandal ağacı teması, yanmış ahşap vurgularıyla kuvvetlendiriliyor ve parfüm tenden ayrılana değin egemen oluyor. Kapanışta odunsu notalardan öd ağacını da tahmin edebiliriz.

Zadig & Voltaire- This is Him- karabiber, tütsü, yanmış odunlar ve sandal ağacı teması ile Comme des Garcons- Wonderwood' un daha basit, sade ve özetlenmiş halini yansıtmakta. Sürpriz yapmıyor, düz çizgide gidiyor. Ne var ki, koku karakteri hiç sıkıcı değil.

Koku düzlemi : Karabiberli baharatlar, ahşap vurguları, vanilya, tütsülü karabiber, sandal ağacı ve odunsu notalardır. Bir harman ve karıştırma var. Tene çok hızlı oturuyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülüyor. Kompakt ve sağlam bir yapısı var.

Derinlik ve konfor noktası : Biberli baharatlar, yanmış tütsü ve ahşap notaları ve vanilyadır. Bu notalar parfümün özetlenmiş hali olarak beğenimizi kazandı. Bu çizgide kalite, güzellik ve kalıcılık doneleri var. Enerjik, pozitif, temiz ve akışkan aromalar takdir ediliyor.

Zadig & Voltaire- This is Him- yağlı ve çabuk terleyen tende, güçlü esintilerle gün boyu kalmakta. İlk sıkışta yoğun fark edilirliği var. Devamında tene yakın duruyor. Ancak dışarıya karşı etkili olmayı sürdürüyor. İdeal bir sonbahar- kış sezonu kokusudur. Akşam saatleri ve soğuk havalar için de uygundur. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Tene özgürce sıkılabilir.

Zadig & Voltaire markasının, parfüm tasarımıyla ilgili yaklaşımından biraz bahsedelim=

Şişe tasarımında klasik siyah- beyaz renkleri kullanıyorlar. Kenarları kırılmış ve aşınmış gibi görünen şişeler tasarlıyorlar. Böylece daha sinirli ve agresif bir şişe dizaynı ortaya konuluyor. Her açıdan basitleştirilmiş tasarımı ilke ediniyorlar.

Nadir bulunan değerli esanları parfümlerinde kullanıyorlar. İmza koku notaları sandal ağacı ve odunsu notalardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 yorum:

  1. Cok guzel bir parfum kalıcılığı mükemmel sonbahar ve kis aylarında kullanılabilir bir parfüm

    YanıtlaSil
  2. denemiştim çok güzeldi,

    YanıtlaSil