22 Haziran 2022 Çarşamba

Giorgio Armani Prive- Vert Malachite EDP / 2016

 














Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani Prive- Vert Malachite isimli parfümü yorumlayacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya ve amber aromaları barındırmaktadır. Tatlı, kremsi, keskin, yumuşak, ferah ve sıcak rayihalar veriyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- acı portakal, turunç yaprağı,

Orta- yasemin, ylang ylang, pembe biber,

Alt- zambak, vanilya, benzoin.

Giorgio Armani Prive- Vert Malachite- keskin acı portakal ve tatlı mandalina gibi ferah ve enerjik turunçgillerle açılıyor. Sonra çiçeksi notalara geçiliyor. Önce bir nebze tatlı neroli hissetim. Aslına bakılırsa, buraya kadarki aromalar için ferah ve yeşil kokan tarzda diyebiliriz. Orta bölümü tamamen kaplayan kremsi- tatlı çiçekler yasemin ve zambak olarak nitelenebilir. Bir de koyu sarı çiçek olarak ylang ylangı sayabiliriz. Bunlara keskin ve sıcak pembe biber eklenerek, geri planda baharat efekti veriyor. Kremsi sütlü vanilya & amber işbirliğiyle sona geliniyor.

Giorgio Armani Prive- Vert Malachite ( Yeşil Malakit ) isimli parfüm, turunçgilli- çiçeksi- vanilyalı koku katmanlarına ayrılmış ve bunlar sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi bölüme geçiliyor ve tene oturuyor. Ancak ondan sonra, dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapacaktır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir ediliyor. Çabuk terleyen yağlı tende, çiçeksi- vanilyalı katmanlar sayesinde gün boyu tatminkâr kalıcılık yapacaktır. Dengeli tatlılık ve başlangıçtaki yeşil aromalar, tene özgürce dozajlama seçeneği sunuyor. Eğer ev veya ofiste kullanılacaksa, kremsi çiçeksi- vanilyalı kısım dikkate alınarak biraz dengeli sıkış yapılabilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder