25 Mart 2022 Cuma

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud EDP / 2016


























Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud isimli parfümün yorumunu yapacağım. Öd ağacı temalıdır. Baharat, gül, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırır. Tatlı, yumuşak, tozlu, pudralı ve sıcak esintiler yapar. Klasik Arap parfümlerine benzer bir yapı gösteriyor. Yalnız baharatlarla, modern bir tarafa da kaymaktadır. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor. Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır.

Üst- kakule, pembe biber, bergamot,

Orta- sardunya, iris, gül,

Alt- öd ağacı, tonka fasülyesi, safran.

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud isimli parfümün öneminden bahsedelim=

Klasik Arap parfümü notaları, başlangıçta hissedilir. Pembe biber, kakule ve safran gibi, Arap parfümlerinde kullanılan baharatları açılışta görürüz. Bunlar genelde yumuşak biberli baharatlardır. Büyük ölçüde tatlılık vermesi ile de, modern baharatlardır. Gene aynı minvalde, baharatların arasına hafif gül notalarının serpiştirilmesi, Arap tarzıdır.

Erkeksi çiçeklerle biçimlenen orta katman, bu nedenle günümüzün modern parfümlerine atıfta bulunuyor. Bu çiçekler biraz tozlu ve baharatlıdır. Sardunya, iris ve karanfil sayılabilir. Tene yerleşme ve kurumanın ilk sinyalleri bu aromalarla veriliyor.

Parfümün sonlarında, tonka fasülyesi ve vanilyadan gelen şekerli tatlılık da, günümüz tatlı- modern parfümlerinde görülen bir özelliktir. Odunsu notalarda öd ağacı baskındır. Buna tozlu paçuli eşlik eder. Şekerli tatlılık beni rahatsız etmedi. Kuru ve tütsü benzeri öd ağacını beğendim.

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud- sonbahar- ilkbahar arası grçiş dönemi kokusudur. Günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyacaktır. Aromalar hafif, enerjik ve modern bir hava yansıtıyor. Hızlı akışkanlıkla tene oturmakta. Son bölümdeki şekerli tatlılığın bilinçli ve kontrollü verldiğini düşünmekteyim. Notalar katman halinde algılanmaya müsaittir. Yani, Arap etkisi ve modern esintileri veren notaları, kendi içinde bir bütündür.

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud- şekerli tatlılık ve öd ağacından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Öd ağacı vurgusu, diğer odunsu bazlarla birleşerek trnde uzun müddet egemen oluyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kalıcılığı bir günü bulmakta. Tonka fasülyesi, vanilya ve tatlı baharatlar ile tene yapışıyor ve tatmin edici fark edilirlik sağlıyor. İlk andaki saldırgan yapısı, sonrasında sakinleşiyor. Akşam saatleri ve soğuk havalarda baharatlar yumuşar ve tatlılık da dengelenmiş olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder