29 Ocak 2023 Pazar

Tom Ford- Metallique EDP / 2019



Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Bugün Tom Ford- Metallique isimli bayan parfümünü tanıtacağım. Metalik, tatlımsı, sabunsu ve yapay esintileri var. Ayrıca soğuk ve sıcak esintiler sırasıyla tende hakim oluyor. Turunçgiller, biberli notalar, çiçeksi notalar, vanilya ve baharatlı aromaları bulunuyor. Çiçeksi- aldehidik kategoride gösterilmiş.

Üst- aldehitler, bergamot, pembe biber,

Orta- alıç, vadi zambağı, kediotu,

Alt- ambrette ( misk ebegümeci ), Peru balzamı, vanilya, sandal ağacı.

Tom Ford- Metallique- metalik ve yapay vurgularla başlıyor. Soğuk ve serin bir açılışı var. Aldehitler olduğunu tahmin ediyorum. Bergamotlu- biberli kokular burnuma geldi. Bu soğuk ve metalik yapı, orta katmana da taşınıyor. Sabunsu çiçekler burada önemlidir. Kediotu ve sümbülteber olabilir. Devamında tatlı ve sıcak karanfil var. Ama bu karanfil, baharatımsı tonlamalar yapıyor. Son bölümde yüksek tatlılığa sahip vanilya, gene de rahatsız etmiyor.

Tom Ford- Metallique isimli parfüm, iki farklı koku grubunda ele alınabilir : Soğuk aldehitler ve çiçeksi notalar ile başlamakta ve tatlı ve sıcak karanfil ve vanilya ile sona ermekte. Basit bir koku karakteri var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını söyleyebiliriz. Çünkü, fark edilirliği ilk anda sadece sahibine yönelik olacaktır. Sonrasında sakinleşip tensel koku formuna geçiyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili bir kalıcılığı var. Metalik ve sabunsu çiçekler kalıcılıkta önemli rol oynamakta. Çiçeksi notaların sabunsu ve metalik oluşu, parfümün tene dengeli sıkılmasını icap ettirecektir. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Bu bağlamda dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde iyi sonuç verecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder