18 Ocak 2023 Çarşamba

Burberry- Her Burberry Intense Eau De Parfum Intense / 2019


























Burberry- İngiliz moda firmasıdır. Bugün Burberry- Her Burberry Intense isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, sıcak ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve amber aromaları bulunuyor. Çiçeksi- meyveli- gurme grubunda gösterilmiş.

Üstte böğürtlen, kırmızı meyveler, ortada yasemin, alt notada benzoin aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Burberry- Her Burberry Intense- çok yoğun şekerlilik barındıran kırmızı orman meyveleriyle açılıyor. Kırmızı meyveler daima parfümü yönetir ve koku gidişatını kontrol eder. Koku karakteri bundan sonra çok değişmez ve düz çizgide gider. Böğürtlen ve vişne, baskın notalardır. Bu notalar hatta koyu şarap hissiyatına bile yol açmaktadır. İkinci sırada daha yumuşak ahududu ve çilek gibi meyveler var. Daha sonra çiçeksi notalar geçiliyor. Fakat bu notalar çok baskın değil. Meyveler, çiçeksi notaları da bastırmış. Gene de kremsi biçimde yaseminden bahsedilebilir. Orta bölümde çiçekler de tatlanıyor. Zambak ve neroli olabilir. Tatlı vanilya ve amber ikilisi kapanışı yapacaktır. Yalnız amberde bir sıcaklık ve yapaylık var. Ambroksan olabilir.

Burberry- Her Burberry Intense isimli parfüm, şekerli meyvelerin yoğunluğundan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Dengeli sıkmak şartıyla sonbahar- ilkbahar arası döneme, öğleden sonra- akşam vaktine ve soğuk havalara uyacaktır. Daha ziyade dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor ve meyvelerle yapışkanlık sağlıyor. Aşırı şekerli meyveler hem kalıcılığa hem fark edilirliğe etki yapmış. Fark edilirlik özellikle dışarıya karşı çok yoğun ve saldırgandır. Dengeli kullanılmazsa burun algısını rahatsız edebilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılğı var. Aromalar genellikle katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Son kısımdaki yapaylığa da ayrıca dikkat edilmelidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder