17 Şubat 2023 Cuma

Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris EDT / 2019

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris isimli bayan parfümünü inceleyeceğiz. Tatlı, kremsi, şekerli, şuruplu, biraz sucul, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya ve gurme notalar barındırıyor. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilmiş.

Üstte armut, ortada yasemin ve alt notalarda bal aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız. 

Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris- bir miktar sucul hissiyat nokta dokunuşu yapan şekerli & şuruplu meyvelerle ( armut, çarkıfelek meyvesi, ahududu ) açılıyor. Çok baskın olmayan turunçgiller ( bergamot ) de var. Devamında büyük ölçüde kremsi kokan ama yeşil ve ferah etkiler de yapan çiçeksi notalar ( yasemin, portakal çiçeği, şakayık, gül, frezya ) sahne alıyor. Orta bölüm aslında çiçeksi- baharatlı yapıdadır. Baharatlar ise çiçeksi notalarla kaynaşmış biçimde tatlı tarçın- pembe biber olarak tahin edilmektedir. Son bölümde tatlılık yükseliyor ve gene başlangıçtaki gibi, şekerli hale geliyor. Bunun en önemli nedeni, bal ve karamel gibi gurme notalardır. Kremsi vurgularla iyice tene yapışan vanilya- odunsu notalar ( paçuli ) kombinasyonu da sayılmalıdır. 

Jean Paul Gaultier- Scandal A Paris isimli parfümde, çiçeksi ve baharatlı notalar orta katmanda harmanlanmış vaziyettedir. Diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla, 15 dakika içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Parfümün geneline hakim olan yüksek tatlılık ve kremsilik hem fark edilirliği ve kalıcılığı yükseltiyor hem de tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Çok sıcakta sıkılmamalıdır. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Başlangıçtaki şekerli meyveleri şipre tarzına yakın saysak bile, çiçeksi- baharatlı harman ve gurme notalar daha ziyade Doğulu / Asyalı biçimlere yöneliyor. Şekerlenmiş meyveler ve yüksek tatlılık veren kapanış faslındaki aromalar bariz yapaylık ve sentetiklik barındırıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder