20 Ocak 2023 Cuma

Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum / 2019

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, pudralı, sucul, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, vanilya ve amber içeriklidir. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- armut, bergamot,

Orta- çiçeksi notalar, deri,

Alt- vanilya, vetiver, amber, misk.

Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum- turunçgil nüanslı meyvelerin hakim olduğu canlı ve enerjik bir açılış yapıyor. Tatlı ve sucul karakterde armut- bergamot ikilisi ilk sırayı paylaşıyor. Devamında yeşil kokan ferah meyveler kontrolü ele alıyor. İncir, yeşil elma ve kuş üzümü olabilir. Orta katmana geldiğimizde önce çiçeksi notalar ve sonra da baharatlar sahne alacaktır. Çiçeksi notaların başlangıcını kremsi çiçekler ( yasemin, osmanthus, gardenya ) yapıyor. Bunu pudralı çiçekler ( sümbülteber, papatya, menekşe ) takip etmekte. Gene orta bölümde sıcak, kremsi ve aromatik baharatlar var. Tarçın, kakule ve muskat olabilir. Kapanış yapay deri ve kremsi vanilya- amber sentezi görülmekte.

Jean Paul Gaultier- Classique La Belle Eau De Parfum isimli parfümde, aromalar meyveli- çiçeksi- baharatlı- vanilyalı koku katmanlarına ayrılıyor ve sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yapıştığını ve yakın durduğunu deneyimledik. Kokusu pek öyle dışarıya yansımıyor, tensel ve sakin kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirlenir. Yalnız çabuk terleyen yağlı tende, kremsi ve pudralı tonlamalar marifetiyle gün boyu tatminkâr kalıcılık sunuyor. Gene de çok sıcakta sıkılmasa iyi olur. Tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmelidir. Kremsi, pudralı ve tatlımsı rayihalar genele yayıldığı ve son bölümde bariz yapaylık olduğu için dikkatli kullanım ve dozaj gerektirir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, akşam saatlerine ve soğuk havalara yöneliktir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder