22 Aralık 2022 Perşembe

Jean Paul Gaultier- Le Beau EDT / 2019

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda şirketidir. Bugün, Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Denizel- sucul notalar, turunçgiller, baharatlar, lavanta, aromatik otlar, hindistancevizi, tonka fasülyesi, vanilya ve odunsu notalar koku karakterini belirlemiştir. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üstte bergamot, ortada hindistancevizi ve alt notalarda tonka fasülyesi aromaları açıklanmış. Biz buna eklemeler yapacağız.

Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfüm, canlı ve enerjik bir açılışa ve orta katmana sahiptir. Şöyle ki, ferah denizel ve sucul aromalar eşliğinde yapılan kremsi turunçgiller başlangıcı gayet moderndir. Bergamot ve misket limonu ağırlıklı turunçgiller, hatta şekerliliğe kayan kremsi hissiyat vermektedir. Buna hemen katılan tatlı anason ile birlikte, baharatlı kısma geçileceğini anlarız. Yalnız ilk bölümü şöyle formüle edelim :

Denizel / sucul aromalar- turunçgiller- anason : Buz- metal kokuları.

Açılışın devamında, bu kez yeşil kokan ferah lavanta ve aromatik otlar ( yeşil nane, nane- mentol ) sahne alıyor. Nihayet orta bölümde, şekerli yumuşak baharatlar ( tarçın- biber- kakule ) var. Sonlara doğru şekerli ve kremsi tonlamalar iyice koku gidişatına hakim oluyor. Kremsi tonka fasülyesi ve vanilyayı hissediyorum. Aralarda hindistancevizi sütü benzeri kokular var. Yapaylıktan kurtulamayan yumuşak odunsu notalarla ( sedir ağacı ) kapanışa gelinmektedir.

Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfümün açılışı ve orta katmanı ( sucul turunçgiller, yeşil bitkiler ve yumuşak baharatlar ), enerjik ve ferah olması açısından beğeniliyor. Ancak tonka fasülyesi ve yapay odunsu notalar, yüksek kremsi & şekerli yapısından ötürü dikkat edilmesi gereken kısımdır. Nota geçişleri başarılı verilmiş, ne var ki geneldeki yüksek tatlılık ve şekerlilik kaliteyi aşağıya çekmiş. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böyle yapılırsa bir avantaj ortaya çıkacaktır : Parfüm günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyan bir kullanım opsiyonu kazanacaktır. 

Jean Paul Gaultier- Le Beau isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla önce tene yakın kalıyor, bunu takiben de özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapıyor. Orta katmandan başlamak üzere kalıcılık performansı artacaktır. Kremsi tonlamalar yapan baharatlar ve tonka fasülyesi ile, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder