14 Ocak 2023 Cumartesi

Hermes- Un Jardin Sur La Lagune EDT / 2019




Hermes- Fransız moda markasıdır. Bu markanın Bahçe serîsi kokularından biri olan, Hermes- Un Jardin Sur La Lagune isimli parfüm yorumlanacaktır. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, sucul, hafif sabunsu ve ferah yapıdadır. Çiçeksi notalar, meyveler,  aromatik otlar ve odunsu notalar ile biçimleniyor. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilmiş.

Notaları manolya, pitosporum çiçeği, zambak, samphire bitkisi ( maydanozgillerden bir deniz bitkisi ), deniz notaları ve odunsu notalar olarak açıklanmakta.

Lagün Üzerinde Bir Bahçe.

Hermes- Un Jardin Sur La Lagune isimli parfümün açılışında yüksek kremsi tonlamalar barındıran çiçeksi notalar vardır. Yasemin, frezya ve manolya olabilir. Araya şekerli meyveler karışmış. Aslan meyvesi ve ahududu küçük dokunuşlar yapıyor. Devamında hafifçe sabunsu rayihalar salan çiçeksi notalar geliyor. Menekşe ve sümbülteber tahmin ettim. Tene yerleştikten yarım saat sonra yeşil kokan ferah çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Portakal çiçeği ve limon mine çiçeği sucul tarza yakındır. Kapanışta gene yeşil- bitikisel koku formunu görüyoruz. Yeşil vetiver ve yumuşak tarzda yapay sedir ağacı, odunsu notaları temsil etmektedir. Çimensi ve otsu kokular son bölümde baskındır.

Hermes- Un Jardin Sur La Lagune isimli parfümde, baskın notalar çiçeklerdir. Diğer notalar ise yardımcı elemandır. Çiçeksi notaların, parfümün çeşitli katmanlarında kremsi- sabunsu- yeşil- sucul karakterde olması, koku kalitesi ve zenginliği bakımından ele alınabilir. Bu bağlamda başarılı nota geçişleri, açılış bölümü dışında dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor. Ne var ki, fark edilirlik sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca etkili bir kalıcılık yapmaktadır. Şekerli, kremsi ve nispeten sabunsu kokuların fark edilirlik / kalıcılık performansını bir üst seviyeye çıkardığı aşikârdır. Çiçeksi koku katmanlarının arasına diğer aromaların girmiştir ve bu katmanlar sırasyla tene yerleşmiştir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Çünkü açılışta yer alan kremsi ve şekerli kokular rahatsız edebilir. Daha sonra zaten dengeli bir koku formu geliyor. Sonbahar- illkbahar arası döneme, serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uyar. Genelde dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder