20 Ekim 2022 Perşembe

Memo- Tamarindo EDP / 2018


























Memo- Fransız parfüm ve kozmetik şirketidir. Şimdi Memo- Tamarindo isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, tozlu ve ferah yapıdadır. Oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, kakule, portakal, mandalina,

Orta- ananas, yasemin, hindistancevizi, şeftali, sümbülteber, ylang ylang,

Alt- benzoin, paçuli, vanilya.

Memo- Tamarindo- son bölüm hariç, tamamen kremsi tonlamalardan oluşan bir parfümdür : Kremsi kokan turunçgiller ve meyvelerin harmanıyla başlıyor. İlk anda turunçgiller baskındır. Mandalina ve portakal burada sözü edilmesi gereken aromalardır. Olgunlaşma evresinde şeftali ve ananas gibi meyveler belirginleşiyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Öncesinde dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği gözleniyor.

Memo- Tamarindo isimli parfümün orta katmanındaki çiçeksi notalar, parfümün genel gidişatı açısından önemlidir : Çünkü bu çiçekler vanilyalı- beyaz kremsi çiçek karakterindedir. Bu nedenle biz ylang ylang, frezya ve manolya gibi tahminler yapacağız. Kremsi vanilya ve tozlu odunsu notalar ( paçuli ) kapanışı yapmıştır. Elbette baştan sona değin sıcak, yumuşak ve ferah yapısal düzen içinde dengeli bir tatlılığa tesadüf edilir. Yani tene özgürce sıkılabilir. Ayrıca nota geçişleri uyumlu ve başarılıdır. Kuşkusuz bu yoğun vanilyalı kremsi çiçeksi notalar ve vanilya aroması, kalıcılığa da olumlu yansımıştır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık sağlamaktadır. Aromalar kremsi meyvelerin ve kremsi çiçeklerin kendi içinde harmanlanması ile sırasıyla tene yerleşiyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

2 yorum: