4 Nisan 2024 Perşembe

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense / 2024

 















Hugo Boss- Alman moda firmasıdır. Şimdi Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah esintiler sunuyor. Baharatlar, lavanta, odunsu notalar, misk, içkimsi notalar, meyveler, turunçgiller ve deri aromaları barındırmaktadır. Oryantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üstte kırmızı biber, ortada lavanta ve alt notalarda sandal ağacı aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümün başlangıcını gerçekleştiren baharatlar şekerli tatlılıktadır. Kırmızı biber, sardunya ve kakule algıladım. Sonrasında orta katmanda şekerli tatlılık yerinde kalmak kaydıyla, gittikçe yapaylık barındıran misk, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar, içkimsi notalar ( şarap ), meyveler ( ahududu, kuş üzümü ) ve bir miktar turunçgiller ( bergamot ) sahne alıyor. Orta katmanın devamında ise, koku karakteri yeşil ve ferah biçimlere evrilerek hem daha doğal kokuyor hem de daha beğenilir hale geliyor. Bu minvalde lavanta ve içkimsi notalar ( pelin otu içkisi, cin ) karşımıza çıkmaktadır. Yapaylık başka bir özelliği olmayan deri ve sedir ağacı merkezli odunsu notalar kapanışı yapmıştır.

Hugo Boss- The Scent Elixir For Him Parfum Intense isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Yalnız kırmızı biber- lavanta- sandal ağacı eksenini orta katmanının sonuna değin, diğer notalarla dönüşümlü olarak hissetmekteyiz. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmiş olacaktır. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Tene oturduktan sonra meyveler kremsi tonlamalar yapıyor. Parfümün geneline egemen olan şekerli tatlılık, koku karakterinde büyük ölçüde yer tutan yapaylık ve baharatlı- odunsu koku biçimlerinin marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder