29 Aralık 2023 Cuma

Prada- Paradoxe EDP / 2022

 















Prada Paradoxe EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Prada- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Prada- Paradoxe isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyoruz. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, amber, misk ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendirmektedir. Tatlı, ekşimsi, sabunsu, pudralı, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- armut, mandalina, bergamot,

Orta- portakal çiçeği, yasemin, neroli özü, neroli,

Alt- vanilya, beyaz misk, amber, benzoin.

Prada- Paradoxe isimli parfümün açılışını yapan aromalar tatlı ve biraz ekşimsi rayihalar veren meyveler ve turunçgillerdir. Armut, mandalina, bergamot ve limon sayılabilir. Daha sonra çiçeksi notalar geliyor. Neroli, portakal çiçeği ve limon mine çiçeği yeşil ve ferah yapıda olup tatlı & kremsi kokarken; yasemin, mimoza ve manolya sabunsu & pudralı koku dönüşümleri göstermektedir. Tatlı amber- misk ikilisiyle kapanışa yöneliyoruz. Son fazda pudralı vanilya var. 

Prada- Paradoxe isimli parfümde, orta bölümün devamındaki sabunsu ve pudralı çiçeksi notalardan itibaren bir yapaylıkla muhatap oluyoruz. Sonda ise, hem tatlılık yükselip şekerli hale geliyor hem de boğucu ve yoğun bir pudralılık hasıl oluyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş akışkanlıkla, 15 dakika içinde tene yerleşecektir. Bunu takiben sahibine ve dışarıya karşı boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Orta katmanın ikinci yarısından başlayarak hakim olan pudralı, sabunsu, yapay ve şekerli tatlılık veren rayihalar dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik performansı yükselmiş fakat parfümün tene dengeli dozajlanması gerekmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder