27 Ocak 2024 Cumartesi

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) EDP / 2023

 















Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Şimdi Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Sıcak, yumuşak, serin, ferah, yapay ve tatlı esintileri var. Turunçgiller, odunsu notalar, baharatımsı nüanslar, çiçeksi notalar, misk, ahşapsı notalar, amber, vanilya ve amboksan aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- çiçeksi grupta gösterilmiş. Aromatik- odunsu grupta da gösterilebilir.

Üstte Calabria bergamotu, bergamot, ortada portakal çiçeği ve alt notalarda ambrofix molekülü ( amber, odunsu misk, ahşap ) ve paçuli notaları açıklanmış.

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümün başlangıcı yapan ferah turunçgiller, aynı zamanda tatlı ve yeşil- bitkisel kokmaktadır. Bergamot, limon ve greyfurt hissediliyor. Ardından gene yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar geliyor. Siklamen, sardunya ve portakal çiçeği olmalıdır. Bu arada baharatımsı nüanslar var. Kakule olarak tahmin ettim. Yapaylıktan başka hiçbir özelliği olmayan amber ( ambroksan ), misk ve paçuli merkezli odunsu notalarla kapanışa doğru yol alıyoruz. Son fazda ayrıca başka odunsu notalar da var ve bunlar ahşapsı vurgular yapıyor. Yumuşak biçimde sedir ağacı ve öd ağacına, yapay tatlılıktaki vanilya katılıyor.

Yves Saint Laurent- Myslf ( Myself ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene özgürce sıkılabilir. Amber ve amber benzeri aromalar ve odunsu / ahşapsı notalar sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik artarken, bu bölümdeki yapaylığın da rahatsız edici olmaması vesilesiyle tene özgürce sıkılması mümkün olabilmektedir. Turunçgillerden çiçeksi notalara kadar olan kesim serindir. Amberden vanilyaya kadar olan bölüm ise sıcaktır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Ayrıca dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Gene bir opsiyon olarak, özellikle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu biçiminde değerlendirilebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder